Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S boxem to mám asi tak: Naživo, případně z televizního záznamu by mě tyhle otloukací zápasy nejspíš děsně nudily a neviděl bych v nich nic jiného, než že se jeden hromotluk snaží toho druhého naklepat jako řízek. Chyběl by mi v tom zkrátka příběh, jakákoliv motivace, nějaký "cíl" (a pozor, "cíl" neznamená jen "vítězství"), ke kterému se chce boxer promlátit. Když ale vidím příběhy z ringu ve filmu (Zuřící býk, Rocky, Million Dollar Baby, Někdo tam nahoře mě má rád, Boxer a smrť...) či v dokumentu, jakým je právě Kličko, kde ten příběh je, jsem rázem spokojený. Co se týče tohoto snímku, ten má výhodu především v obou hlavních protagonistech, nesmírně sympatických bratrech Kličkových, a pak v tom, že jej natočili Němci, kteří jsou na "jejich" Ukrajince právem hrdí. Některé záběry se vryly do paměti (ano, hlavně Vitalijův zápas s roztrženým okem), chválím citlivě natočenou rodinnou minulost a minimum sentimentu. Čtyři a kus. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

O box se nijak zvlášť nezajímám a rozhodně jsem viděl víc hraných boxerských dramat než skutečných boxerských zápasů. Nikdy mě ale nenapadlo, že tento sport mohou na vrcholové úrovni provozovat opravdu inteligentní lidé. Tihle dva ovšem matce slíbili, že nikdy nebudou bojovat proti sobě, takže spolu radši hrají šachy. Nebývale otevřené nakouknutí do zákulisí profi boxerského světa i na zjevné výhody vyrůstání v pozadí černobylské havárie. ;-) ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý mi sedí - dozviem sa niečo o športe, ale aj o samtných športovcoch ako ľuďoch. Bratia Klitschkovci sú naozaj unikátni, pretože obaja sa stali majstrami vo svojej kategórii. Ešte včera som o nich nevedela dokopy nič a hľadela na nich ako na dvojmetrové nesympatické gorily, ktoré svojim úderom zanechavajú súperovi "pamiatku" do budúcnosti:) Dnes je to inak. Človek by akosi automaticky očakával, že boxer ďalej ako za ohradou ringu bojovať nebude. Ale oni sú majstri sveta, ktorí sa dostali z ťažkých podmienok, navyše sú vzdelaní, rozhľadení, vedia vystupovať a bojujú za demokraciu vo svojej rodnej vlasti. A v ringu nikdy nenastúpia proti sebe. To nie je málo. Je to veľmi chytľavo natočené a Klitschkovci majú aj prostredníctvom tohto dokumentu najlepšiu reklamu. A myslím, že si ju zaslúžia. Box ako šport (z rozumných dôvodov) neobľubujem, ale musím uznať, že títo chlapi sú makači a pre šport ako taký je len a len dobre, že sa stali šampiónmi. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Podobne ako to bolo u Mika Tysona, tak to platí aj u bratov Klitschkovcov. Úprimná a nevnútená spoveď svetových boxerov, rodiny, ľudí okolo nich. Dokument sleduje ich boxerskú kariéru od úplnych začiatkov až po súčasnosť. Je vidno, že za každým úspechom je veľa námahy a tento dokument to potvrdzuje a zároveň necháva odkaz divákovi, že z každého úderu, ktorý dostaneš je potrebné sa rýchlo otriasť, neostať na zemi a hlavne treba ísť ďalej a to platí nie len v ringu, ale aj v živote :) 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama