Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

showxman 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky boxu a konkrétně Vitalije a Wladimira je tento film naprostou povinností. Pomalu rozkrývá pozadí jejich životů, soukromí rodinného života i zákulisí sportu a je koncipován jako nevšední pohled na tuto bratrskou dvojici, jenž opanovala profi-ring. Za největší přednost považuji to, že se film nesnaží tuto fenomenální dvojici nijak glorifikovat, ale odhaluje i jejich slabé stránky a pády. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o dvou radioaktivních chlapících, kteří drtí jednoho boxera za druhým. Škoda, že nemají tu odvahu postavit se proti sobě navzájem. Ale chápu to. Kéž by v dnešní době ještě na rychlo vyrostl nějaký geniální boxer, jenž by byl alespoň vyrovnaným soupeřem. Zpracování dokumentu bylo bez problému, jen bych uvítal kratší stopáž. Myslím, že takových 90 minut by bohatě stačilo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro dvouhodinový doumentární film sleduje kariéru dvou ruských a posléze německých boxerů - Vitalije a Vladimíra Kličkových. Zádumčivá hudba, zpomalené záběry příchodu do ringu či soubojů samotných. Těmito atributy je orámováno vyprávění o mládí, dospívání a životní kariéře Kličkových. Dozvíme se, že jejich otec dobrovolně šel likvidovat následky havárie v Čenobylu, jak probíhala komunistická výchova na tehdejších školách, vše doprovázeno dobovými záběry, a pak už přejdeme na první výhry, vítězství v mistrovství Ukrajiny a posléze SSSR, o emigraci do Německa, a dalších zápasech. Dokument je stylizován pro skutečné fanoušky těchto boxerů, a navíc nenabízí nic dalšího. Dokonce ani záběrů z tréninků moc neuvidíme. Dozvíme se třeba, že a Ukrajině byly těžké časy, ale v obraze vidíme, jak cvičí Vladimír bojového psa. Dozvíme se však, že oba bratři vystudovali vysokou školu a v ringu více přemýšlejí. Jak říkám, dokument ocení především fanoušci boxu a obou bratrů. Mne osobně neláká ani jedno, proto těžko mohu hodnotit - ale nějak mi nic nového dokument nepřinesl. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/klicko.html ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oba bouchající bratři, jejichž buňky evidentně byly příznivě ovlivněny černobylskou radioaktivitou, jsou mi celkem sympatičtí, ale tento dokument nikoli. Na můj vkus se totiž málo boxovalo, moc se zpomalovaly záběry poletujících pěstiček a příliš prostoru dostalo tlachání nezajímavých lidí, kolem kterých Kličkovci někdy v životě prošli. Asi jsem potřeboval přímočařejší direkt mezi oči. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výborně naservírovaný dokument o největší bratrské legendě boxerského sportu. Nabízí detailní nahlédnutí do životů a kariéry těchto boxerů i pro lidi, kteří o nich slyšeli pouze někde v televizi. Nutno říct, že si bráškové prožili zajímavý život, takže je skutečně o čem vyprávět. Dokument je velmi zajímavý a plný dramatických momentů. Nabízí nejenom nahlédnutí do světa boxu, ale mapuje třeba i dřívější život na Ukrajině a vlastně i v celém CCCP. Všem doporučuji. Dokonce i těm, které box a ani sport totálně nezajímá. 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama