Reklama

Reklama

Otrávená generace

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 26 min

Obsahy(1)

Naše moderní civilizace s sebou nepřináší jen větší pohodlí, dlouhověkost, hmotný dostatek a stále nové vynálezy a technologie, jak si co nejvíce zjednodušit a zpříjemnit život. Existence člověka je zároveň ohrožena skrytým nebezpečím jedů, které jsou součástí všech civilizačních vymožeností. Žijeme v iluzích, že pomalá smrt námi vyrobenými jedy, které pomalu zaplavují planetu, neexistuje. V čím větším blahobytu žijeme, tím intenzivněji nechceme vidět naše ohrožení. Přítomnost jedů v našem těle a životě zkoumá ve svém dokumentárním filmu originálním způsobem režisérka Daniela Gébová. Uvidíme v něm jak odborníky, tak lidi, kteří mají s jedy ve svém každodenním životě neblahou zkušenost. Dozvíme se také, jaké jedy má v sobě sama tvůrkyně dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dvanáct let od natočení dokumentu se tyto skutečnosti staly chronicky mediálně známé, takže dokument trochu zastaral. Navíc v mnoha ohledech se situace zlepšila. Já jsem jedovaté prostředí zdá se přežil bez úhony, ale spousta lidí dostalo rakovinu. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nič nové som sa nedozvedel. To, že v priemyselných mestách je zdraviu škodlivý vzduch vie snaď každý tak ako že na dedine, kde nie su továrne je to vhodnejšie. Toxicke látky v hračkách nie je znova nič nové veď to videl kade kto v tv. Pobavilo ma ako dôsledne vyberala tovar pri nákupe, ale tie výrobky v plastových obaloch nie su o nič lepšie. V plastoch su tiež ftaláty. O kozmetiku sa nezaujmam a celkovo to bolo dosť mizerne spracované. Ak si niekto myslí, že keď sa vyhne tovaru made in china a iného tovaru z Ázie, že to bude lepšie tak sa strašne míli. Najvačšie toxicke svinstvá produkuje USA a EU. ()

Reklama

Reklama