Reklama

Reklama

Miluju svůj mobil a počítač

(TV film)
  • Kanada Crackberry'd
Kanada, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Všichni máme jednu věc společnou, od narození rádi komunikujeme. A prostředků, které k tomu používáme, je dnes už pěkná řádka. Informační technologie propojily celý svět. Na zeměkouli najdeme přes tři miliardy uživatelů mobilních telefonů a více než miliardu lidí, kteří používají počítač. Reálným se tak stává předpoklad, že v příštích čtyřech letech se počet osobních počítačů dokonce zdvojnásobí. Také na internetu trávíme čím dál víc času, vždyť jen uživatelů Facebooku je na světě zaznamenáno přes čtyři sta milionů! Mobil považujeme téměř za nezbytný nástroj k životu, a tak ani nepřekvapí, že každý den celý svět obletí dvě miliardy textových zpráv. Někteří odborníci ale přesto tvrdí, že všechno to surfování na internetu, všechno to posílání zpráv, nám už začíná přerůstat přes hlavu... Lidé si stále častěji kladou základní otázku: "Ovládáme tyto přístroje ještě my nebo už ony ovládají nás?" (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Každý člověk, který se chytne rádoby novodobé problematiky a natočí pár lidí, kteří do kamery přiznají, že jsou na moderní technice závislí pro mě skutečně není dokumentem. Bylo to stále jen ze strany na stranu, od člověka k člověku a do toho opět rádoby odborníci, kteří do toho vkládají své (upozorňuji) pouze subjektivní názory. Už mě to skutečně začíná štvát. Kde najít skutečně kvalitní dokument, když mě takovéto počiny velmi odrazují a uráží. To jsem si klidně mohla před kameru stoupnout i já a řekla bych vám to stejné... ()

fleker 

všechny recenze uživatele

ach ti universitní profesoři..přece, když věděj že sou mozky jejich posluchačů zdegenerovaný psaním esemesek a že jejich studenti následkem moderní technologie trpí poruchou pozornosti a sou schopný přijímat jen krátký informační dávky, tak se tomu maj přizpůsobit....já vždycky tvrdil že výklad by neměl přesahovat 160 znaků ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech docela zajímavý dokument, který mě nutil k zamyšlení. Některé pasáže byly docela dobré a hlavně se mi líbilo, že zde nikdo rovnou neodsoudil ty co jsou na mobilech či PC závislý jak to bývá v podobných tipech těchto pořadů, takže si myslím, že i zarputilý odpůrci moderních hraček můžou změnit názor na tyhle vymoženosti. No já se zamyslím nad svou závislosti na netu a tomuhle kousku dávám 60% :-). ()

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Tento rádoby dokument byl úplně o ničem. Sice jsem se dozvěděla o tom, jak je nebezpečné řídit a telefonovat při tom, ale fakt, že je mládež závislá na počítačích není nijak nový nebo objevný. Novináři a studenti před kamerou přiznávajíc, jak jsou závislí, mě fakticky nedojmou, protože jsou na tom úplně stejně jako polovina mých přátel a známých. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

D.m.s.n. jako jasný důkaz pro potvzení valné části pohledů a tezí obsažených v tomto >popularitním< dokumentárním filmku jsou >diskuzní< fóra a hodnotitelské a komentátorské anály téhle dadabáze... %-) Že to některým >masovým< užívačům přes tu hlavinku ani nemuselo moc přerůstat je pak už jen drobný detail, >vylepšující< můj výše zmíněný názor a tvrzení... ;o] . . . On totiž takzvaně chytrý smartfoun či rychlý web z blba chytrého ani bystého neudělají a že by sociální sítě vedly k nějaké vyšší socializaci stáda ani nemluvě... Jak dennodenně vidno je to spíše naopak a co si budeme namlouvat - ANO, ta SPOLEČNOST přes všechny nebývalé pokroky v rozvoji technologií stále více a více POVRCHNÍ!... °-/ . . . Však on nakonec ukáže ten čas, že. A taky (tvrdím JÁ!) - jednou se to té naší civilizaci celé dosere, věřte nevěřte, a je jedno, jestli za tím bude židovský spiknutí, putimkinoffský medvěd, duch MaaEskapáda, síajejenesejjůesej, katkolíci, ilumináti nebo jacíkoli jiní >bastráti< vedení nezlomným lidským duchem nebo jen pošahanými politickými a ekonomickými záměry. Víc se mi to nechce pitvat, Velký Blbý Bratr naslouchá... ;o))) . . . Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 19.6.2011 na >cracklém prostoru< , hodnocení 33., komentář zde jako druhý - 19.6.2011) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama