Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (486)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Americká disneyovská Arabela, kterou táhnou především Carlylův Rumbur… Ehm, Rapejzník a Zlá Starostová za stranu zla a… a… A vůbec nikdo za stranu dobra. Má to sice spoustu mušek (výprava, která vypadá snad ještě hůře než tuzemské papundeklové studiovky a laciné efekty jen pro efekty) i machařek (nevyrovnaná kvalita epizod, kde první opravdu zdařilá je až ta sedmá a již zmíněná nezajímavost některých hlavních postav), ale celé to stojí i padá (zatím tedy spíše padá) na naprostém mrhání a nevyužívání nosného námětu (a že to jde dokazují v mnohém podobné Fables Billa Willinghamse) a pohádkové atmosféře, která je zde podpultovým zbožím; což je vzhledem k námětu na pováženou. Tu a tam sice prosvitne, ale většinou záhy opět mizí. Čistě jen jmény postav a magií se jí nedocílí. Na druhou stranu, když zrovna nedojde na jednu z výplňkových tuctových epizod do počtu (a že jich je), tak to jako rodinná oddechovka funguje; to platí o první řadě, jelikož ta druhá už se na pohádkovost vykašlala úplně a je pokusem o regulérní fantasy dle mustru úspěšných ság posledních let. A vůbec to nefunguje a jen vzbuzuje otázky typu "Co to sakra ti tvůrci hulí za matroš?". Arabela je i nadále mnohem originálnější, hravější i pohádkovější a po všech stránkách prostě a jednoduše lepší. A netáhne se jako smrad. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavě pojatý seriál řadící se do kategorie fantasy oddychovek. Akce je poskromnu a když už je, nestojí za moc. Vtípky prakticky chybí, hudba nenachne, výprava je podivná. Ač se zdá, že na tomto seriálu mnoho pozitiv nenajdeme, svou originalitou a ztvárněním jednotlivých postav si fanouška nakloní na svou stranu. Kdysi dávno má pomalejší rozjezd a chce to mu dát více času, ale po pár dílech si vás získá. Střední pasáž první série je naprosto bravurní (po obsahové a dějové stránce), ale bohužel v závěru tomu dochází dech. Několik posledních dílů je už jen zbytečné protahování a vaření z vody a naopak finále je neskutečně našťouchané, až přeplácané a dalo se klidně rozložit do více dílů. Pocity ze seriálu máme lehce rozpačité - na jednu stranu mizerné efekty, choreo akčních scén apod, ale na straně druhé originalita, skvělý nápad, slušní herci a vtáhnutí do děje. Budu doufat, že si druhá sezóna vyslouží lepší rozpočet a že scénáristé lépe vyváží jednotlivé díly - potenciál tam určitě je. Hodnocení první série: Hodně slabé 4*. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

E01-E05: Seriál mě zaujal svým pohádkovým nápadem a propojením pohádkového a skutečného světa. Arabele po americku jsem prostě musel dát šanci... Začátek byl zajímavý, velmi poutavé zavedení do děje a seznámení se s hlavními postavami. Bohužel 4. a 5. díl mě už nebavil tak, jako úvodní tři díly z toho důvodu, že je to pořád na jedno brdo. Sice se děje něco jinýho, ale podle předem daný šablony a se stejnými konfrontacemi. Snad se to v příštích dílech trochu víc rozjede. PS: Jennifer Morrison se svým zamračeným výzorem nesahá svojí rivalce, charizmatické Lan Parrille ani po kotníky a mám sto chutí fandit spíš zlu než dobru... E06-E10: Zatím nejsilnější část seriálu, děj se tady pořádně a zajímavě rozjel. Jednotlivé epizody jsou hodně dobré a napínavé (kromě slabší E09) a velmi mě nabudily do dalšího sledování. E11-E15: Po tom lepším bohužel přichází úpadek, začíná se to hodně natahovat a děj ztrácí tempo. Už mě to ani zdaleka nebaví jako v předcházejících dílech. Chtělo by to údernější tah na branku nebo nějaký velký zvrat, pozvolné tempo mi sice zpravidla nevadí, ale tady mě to už začíná mírně nudit. E16-E22: Pár epizod před koncem to díky novým postavám (Kloboučník) dostalo nový náboj. Konec první série mě ovšem zklamal, čekal jsem mnohem emotivnější a poutavější finále. Uvidíme, co nám nabídne druhá série... ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Před spuštěním seriálu jsem se bála, že tvůrci z toho udělají nezáživný mix různých žánrů, ale po prvních třech epizodách jsem nadšená! Líbí se mi nápad skloubení pohádkové a "reálné" roviny dohromady, sice ta pohádková má své vizuální chyby, ale to hravě vyrovnává civilní část. Narozdíl od seriálu Grimm má tahle letošní novinka velký potenciál. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 7. díle: Zatím to vypadá opravdu velmi nadějně. Už delší dobu mě žádný seriál tak neuchvátil od prvního dílu. Rozhodně neskutečně zajímavý nápad, zpracování (až na občasné triky - například v temných hradech si nešlo nevšimnout, že pozadí je počítačově vytvořené), herci byli vybraní taky skvěle. Baví mě jak svět reálný, tak svět pohádkový, myslím, že se to hezky doplňuje a vypravuje příběh. Teď se už neskutečně těším na další díl a doufám, že se zvyšující se oblíbeností, se tahle show nezhoupne opět ke standardním zpočátku napínavým seriálům, které s přibývajícími díly a později nekonečnými sériemi ztrácí na půvabu a původním kouzlu. Úprava - Konec série: Paráda...těším se na další řadu:) 28. 11. 2013: 3. série, za námi už její 8. díl a já mám neskutečnou tendenci tu něco dopsat. Největší joke aka čok a zároveň šok byl ten, když jsme se dozvěděli že otec Rumpelstiltskina je vlastně Petr Pan, čili Bealfire aka Neal je jeho vnuk a Henry aka true believer, kterého chce zabít a vlastně zabije je jeho pravnuk.. vtipné... fakt vtipné a musím říct, že to jsem nečekala ani omylem. Jakože člověk už se postupně začínal ztrácet v tom, kdo je kdo ve skutečnosti a v pohádkové říši, především když někteří jako Neal, Mr. Gold, Hook a jiní prošli aspoň 3 různými říšemi, a v každé jsou samozřejmě známi jako někdo jiný a znají různá tajemství a mají historii s jinými postavami - např. teď Neal a Wendy. Suverénně se už fakt ztrácím v tom, kdo zní koho a z jakého světa, ale tenhle zapletenec s Petr Panem mě vážně pobavil. 20. 5. 2014 - konec 3. série: Hej Frozen??? Tak to už je prostě moc (místo abych otevřela hubu překvapením, propukla jsem v nekontrolovatelný smích, jestli si ze mě tvůrci jako dělají prdel nebo ne), popravdě už bych ani další sérii nechtěla, ale vzhledem k zvratům na konci a tomu opět nenápadně otevřenému závěru série, je jasné, že bude. No co, jsem zvědavá, do jaké prekérky se dostanou příště.. ale konečně je aspoň Emma s Hookem dohromady.. sláva!!! :P Už to není čistých 5*, spíš to klesá na 4*, ale mám ten původní nápad ráda a postavy taky, takže zatím nechávám, uvidí se, jak se vyvrbí ta následující sérka. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Seriál byl licencován ve více než 190 zemích světa. (gogos)
  • 3. epizoda 18. série se stala nejméně sledovanou epizodou celého seriálu. Při premiéře ji v USA vidělo méně než 6 milionů diváků. (Athree)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama