Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (561)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak to nemělo nějak důmyslný účel věnovat se postupně tolika postavám. Chvíli jsem čekal, jestli třeba ještě jeho syn nesplodí potomka a nebude to pokračovat až do vzdálené budoucnosti, a pak třeba až do postapokalyptické doby. Každopádně důležité je, že mě všechny části filmu bavily a nejvíc k srdci mi přirostla Eva Mendes, jelikož jsme jí mohli sledovat celou dobu a samozřejmě je to stále krásná žena. Hudba byla debilní. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ohromně zrežírovaný (ta honička!) velký, osudový p-ř-í-b-ě-h. Skvělá osobitá hudba, hutná atmosféra a výborní herci v čele s Goslingem a Cooperem. Mám s tím jen dva problémy - pocitově je ten film ještě delší, než je jeho reálných 140 minut, a poslední dějství je oproti takřka perfektním dvěma předchozím o dost předvídatelnější a budí dojem účelové vykonstruovanosti. Největší ostudou ovšem je, že takhle kvalitní a rozhodně netuctové dílo u nás nešlo v kinech... 80 % ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bez spoilerovania nejde vcelku presne uviest co mi vadilo, tak len okrajovo. Ryan Gosling je naozaj James Dean sucasnosti a momenty, kedy je na platne nemaju chybu. Svoju postavu dokaze dokonale predat v kazdej polohe. Ovsem ked s pribudajucimi minutami a s nastupom jedneho dramatickeho zvratu film zacne jasnejsie krystalizovat cim vlastne chce byt, nastalo u mna urcite rozcarovanie, ciastocne sposobene aj narastajucou schematickostou a predpovedatelnostou, co bola ingrediencia v prvej polovici filmu sa nevyskytujuca. 6-7/10 (EFM 2013) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Epos rozsáhlý přes dvě generace s ambicemi vykreslit všechny možné stránky společnosti, které však nebyly úplně naplněny. Myšlenka filmu je pěkná, ale provázanost a pojítka mezi jednotlivými událostmi a samostatně fungujícími scénami nejsou dostatečně silná, aby způsobila celistvý a komplexní zážitek. Konečné "uzavření kruhu" pak působí vyloženě vynuceně. Ryan Gosling i Bradley Cooper hrají chvalitebně, nicméně ani jedna z postav nehraje vyloženě prim, proto je obtížné k něčemu ve filmu takříkajíc přilnout. 140 minut lze překvapivě hravě strávit, snímek má v každém momentu, co říct, jenže k dokonalosti tomu chybí patřičný Drive :) Taktéž kamerové filtry v sobě skrývají cosi lehce nesympatického. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá s tím, jak je rozdělený na tři části a přehrává tři navazující příběhy třech postav. A první z nich (Gosling) mi bohužel přišel o hodně silnější než další dva. Nakonec ani nevím, co si z toho všeho odnést, jen je to cítit osudovostí tak že moc nevoní. Cianfrance měl skončit u nešťastné romance. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Všechny banky, které jsou v tomto filmu vykradeny, jsou skutečné. (Steel32)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)
  • Producent řekl řežisérovi a autorovi scénáře Dereku Cianfrancovi, že pokud dokáže zkrátit scénář ze 168 stránek na 120, dostane na film 10 milionů amerických dolarů. Cianfrance však pouze zmenšil velikost písma a okraje, což se mu vymstilo ve střižně, kdy musel pracovat na téměř čtyřhodinovém prvotním sestřihu. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama