Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

H34D 

všechny recenze uživatele

Epos rozsáhlý přes dvě generace s ambicemi vykreslit všechny možné stránky společnosti, které však nebyly úplně naplněny. Myšlenka filmu je pěkná, ale provázanost a pojítka mezi jednotlivými událostmi a samostatně fungujícími scénami nejsou dostatečně silná, aby způsobila celistvý a komplexní zážitek. Konečné "uzavření kruhu" pak působí vyloženě vynuceně. Ryan Gosling i Bradley Cooper hrají chvalitebně, nicméně ani jedna z postav nehraje vyloženě prim, proto je obtížné k něčemu ve filmu takříkajíc přilnout. 140 minut lze překvapivě hravě strávit, snímek má v každém momentu, co říct, jenže k dokonalosti tomu chybí patřičný Drive :) Taktéž kamerové filtry v sobě skrývají cosi lehce nesympatického. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Osobití filmaři se stále rodí. První dobrá zpráva. Tou druhou je, že elektrizující Ryan Gosling coby motocyklový kaskadér a následně bankovní zlodějíček dál platí za nejzajímavějšího herce své generace. Kriminální freska Za borovicovým hájem ale nakonec až takovou peckou není. Tahle story je totiž až překvapivě odtažitá, a to i přesto, že si tvůrce „zvláštního“ syrového debutu Blue Valentine hlídá pointy a znovu pečlivě vede herce. Aniž bych moc prozrazoval, vypráví o nevyhnutelnosti osudu a důsledcích našeho jednání, má zajímavě nepředvídatelný scénář s tím, že nakonec i ty banální scény můžou (a jsou) obohacené o solidní vnitřní hloubku. Až si je divák po závěrečných titulcích rád zopakuje. Rozhodně tak nejde o obyčejnou žánrovku, ve výsledku tu máme komplexní drama, kterému ovšem zarputilejší tah na bránu (místy) prostě chybí. S charaktery jsem se navíc silněji nesžil, tudíž jsem nesdílel jejich dilemata, a jakmile Gosling slezl (spadl) ze scény, zážitek se mi s narůstajícími minutami začal vzdalovat. Možná i proto, že s Bradley Cooperem zatím nejsme úplní kamarádi. Ale jak říkám, v jednotlivostech dobré, místy velmi dobré, ale u celku rezervy vidím. Silné tři, slabší čtyři, stačí si vybrat!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niekoľkokrát za rok sa do kín dostane dráma, ktorá stojí za pozornosť naozaj pre všetkých. O to väčšia škoda je, keď ho v tých kinách vidí len pár vyvolených. Za borovicovým hájom je bohužiaľ presne ten prípad. Dlhé roky som ani len netušil, že niečo takéto existuje (ďakujem Real Tom Hardy) a mrzí ma, že sa k tomu už v kine nikdy nedostanem. Práve kvôli takýmto momentom situáciu vždy zachráni moja predražená premietačka, ktorou si takéto magadiela premietnem na stenu z pohodlia postele. Človeka len mrzí že to tak nevidel hneď na prvý krát, pretože som nevedel že je to dielo hodné premietania v širokouhlom prevedení. Prechádzka borovicovým hájom nieje ani trochu ľahká. Je ťažká a emocionálne náročná. Pre mňa osobne to bola jedna z tých chvíľ, na ktoré človek nezabudne. Jedna z tých, na ktoré sa o dlhé mesiace neskôr pokúsi rozpamätať a vidí sám seba, ako pred monitorom len zíza pred seba a vie, že práve zažil film, na ktorý nezabudne a ešte veľmi dlho zostane potichu a nechá ho doznievať. Brilantné herecké výkony mlčanlivého Goslinga aj dramaticky dokonalého Coopera. Tak si toto DVD nenechajte ujsť. Ja by som dal čokoľvek aj za steelbook, ale toho sa asi nedočkám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $21,403,519Tržby Celosvetovo $44,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Gosling to rozbehne, Cooper pekne zavŕši, komorná dráma z dvojtvárnym zrkadlom, ktorá sa miestami dokáže pekne zvŕtať a niektorý herci(Cooper, Mendes) až na nespoznanie iný /80%/ __moja recenzia ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané a nenápadně, avšak naprosto jistě, zrežírované. Ta scénáristická roztříštěnost a rozdělení filmu na tři částí ovšem snímku příliš nepomáhá a to zvláště díky tomu, že ta poslední část je bohužel nejslabší. Nenabídne totiž to správné emotivní vyvrcholení a bohužel jen tak vyšumí do ztracena. U výkonu Ryana Goslinga se ovšem zase nedá nešetřit superlativy a je až obdivuhodné, jak Bradley Cooper herecky roste s každým dalším filmem. 70% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Když se Jason (Dane DeHaan) a AJ (Emory Cohen) poprvé setkají v jídelně, Jason jí jablko. Toto odkazuje na událost, kdy jeho matka říká Lukovi, jak mu přežvykovala jablko, když byl dítě. (Dalfor)
  • Ve snímku vystupují skuteční policisté, soudci, zdravotní sestry i lidé, kteří byli svědky či přímo zažili bankovní přepadení. (Brousitch)
  • Pilování scénáře tentokrát zabralo téměř o polovinu méně času než Cianfrancův debut Blue Valentine (2010), který prošel 66 změnami scénáře. TItul Za borovicovým hájem jich měl pouze 37. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama