Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

nunka 

všechny recenze uživatele

Kde jeden film končí, iný ešte len začína. A to stopercentne platí pre The Place Beyond the Pines. Nielenže ma svojou účasťou potešil Gosling i Cooper, každá postava dala do filmu iný rozmer. Americká nižšia stredná vrstva a rebélia v podaní Ryana Goslinga versus kariérne postupujúci Cooper, obaja so srdcom bijúcim pre rodinu a jej hodnoty. Prekvapivo dobre premostené dva svety, paralelne odlišné a predsa niečím podobné. Film bol pre mňa príjemným prekvapením, do ktorého som šla bez očakávaní ala "tabula rasa" a vyplatilo sa. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Gosling "deanovatěl", Cooper zase pěkně civilně a i vedlejší role jsou většinou zahrány lahůdkově. Jenže jejich postavy jsou do jednoho nesympatické a přišlo mi, že se chovají hlavně podle toho, aby jim ta velká tragédie s osudovým závěrem vyšla co nejčistěji. Pomalé tempo by mi výjimečně nevadilo, protože i hudba byla super, ale ten příběh a postavy jsou jedno velké MEH. (5/10) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dost ubíjející film s - pro mě osobně - nesympatickým obsazením (kupříkladu Evu Mendes jsem nikdy nemusel, ale zde je fakt hnusná), nezajímavým dějem, a příšerně nataženou stopáží, která by šla v pohodě zkrátit o takových 40 minut. Pár momentů tam ujde, ale jako celek mě to nebavilo, postavy mi byly protivné, není tam nic, co bychom už neviděli stokrát jinde, a celé to končí zvláštně rozplizle a nedramaticky. Za mě palec dolů, ten film je ztráta času. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina s Ryanem Goslingem výborná, druhá s Bradley Cooperem slabší. Hodně zajímavý příběh a diváka dokáže zaujmout. Bohužel děj od druhé poloviny začal kolísat a přišlo několik nudných pasáží. Čekal jsem víc, ale abych byl nějak zklamán, to říct nemohu. Place Beyond the Pines je stravitelné krimi/drama, které se snést dá .. 6/10 = 62% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat na Goslinga, a pak většinu času čučel na DiCapria juniora. No ale nevadí, na rozdíl od Coopera jsem z nich alespoň neměl pocit, že by jim v zadku překážela borovicová šiška. Přesně nevím, o co se Derek tímhle zpracováním ve finále snažil; jestli o moji pozornost, tak výsledek nic moc teda, ta byla v háji. A docela dlouho, na 140 minut je tu málo Evy Mendes. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Během scény nepřerušovaného přepadení banky musel Gosling vykonat všechny kaskadérské výkony sám, jelikož nemohl být použit profesionální kaskadér. Rick Miller, který Goslinga na tuto scénu připravoval, řekl režisérovi snímku, že může Goslinga na škále od 1 do 10 ohodnit číslem 3 a po osmi týdnech intenzivních příprav ho dostat zhruba na 3,5 až 4. Když kaskadérský výcvik skončil, Rick Miller ohodnotil Goslinga číslem 7. (Brousitch)
  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)
  • Producent řekl řežisérovi a autorovi scénáře Dereku Cianfrancovi, že pokud dokáže zkrátit scénář ze 168 stránek na 120, dostane na film 10 milionů amerických dolarů. Cianfrance však pouze zmenšil velikost písma a okraje, což se mu vymstilo ve střižně, kdy musel pracovat na téměř čtyřhodinovém prvotním sestřihu. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama