Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Určitě jste slyšeli o Hollywoodu jako městu pozlátka a půvabu, městu Paramountu, Columbie a MGM. Ale je tu i jiný Hollywood, místo, kde chodí zpočátku vždy vzpurní nezávislí filmaři v patách "velkým klukům" a dostanou se na vrchol! Film vás zavede do zákulisí s legendárním vykořisťováním a exploatací tvůrců těchto zlatých "drive-in" filmů. Je to sexy! Je to zvláštní! A každé slovo je pravda!" (režisér filmu Ray Greene) (kikulin)

(více)

Recenze (8)

Matty 

všechny recenze uživatele

Již dle vizuálu levnější dokument, který hodně řekne, ale málo ukáže, což zrovna u exploatačních filmů, v nichž se víc ukazuje než mluví, jaksi nejde k sobě. Z hlediska informačního ovšem vydařená práce, rozumně vymezená méně rozebíranými 50. a 60. léty. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi dobře rekapituluje vývoj exploatační a brakové strany americké kinematografie. Cenné jsou především rozhovory s velikány kategorie, kteří se nedožili boomu obnoveného kult zájmu o jejich filmy v novém tisíciletí jako Doris Wishman či Samuel Z. Arkoff. Navíc oproti dnešním fandovsky zaměřeným a pojatým dokumentů se "Schlock!" vyznačuje zdravým odstupem, nadhledem a snahou pojmout svůj předmět ze všemožných stran. Takže dojde nejen na vyzdvihování takřka až artových kvalit tehdy zapadlého klenotu "Carnival of Souls", ale také relativizaci vzletných interpretací a naopak vyzdvihnutí systémové a komerční stránky celého brakového odvětví. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pár prominentních "exploiteerů" let 50. a 60., zde tak roztomile senilních + vtipně cinefilský komentář k neodolatelné vlně laciných shitových rychlo-produkcí, kde základem všeho je pořádně poutavý název a do mrtě přehánějící sexy plakát k filmu. Kdysi jsem na tyhle kousky měl i trpělivost, dnes maximálně poslechnu podobně nostalgický povídání (x), případně se jednou za rok zajdu ukojit řádnou sračkou hezky "na Pražáka", tj. na fest Otrlého diváka. Hned bych si vylovil a pustil Nude on the Moon, Kiss me Quick, The Defilers, anebo Scum of the Earth. No, jednou možná :) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o vzniku a vývoji amerického exloatačního filmu. Potěší zejména snahou o hledání souvislostí, naopak zamrzí to, že se soustředí jen na padesátá a šedesátá léta. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Informačne bohatý pohľad na exploitačnú dráhu drive-in kina Ameriky je rozdelený na tri časti, a to: Part I: The Fast and the Furios – povojnové záseky ťažiace hlavne z atómovej hrozby, Part II: Sinema – rozmach sexploitu, erotiky a nudizmu vo filmoch. Posledná kapitola označená ako Part III: Across the Great Divide pridáva do sexploitu prvky násilia a tvrdosti, keďže sa klasické „nudie cuties“ pre div(i)áka stali po rokoch sledovania už prevarenou záležitosťou. Prichádza preto zložka, ktorej úlohou je opäť rozprúdiť krv v žilách filmového exploitu. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Informační hodnota slušná co do slov, ale poněkud chudá (pochopitelně -- autorská práva a tak) co do ukázek ze všech těch slizoidních snímků. Škoda. Ale pro doplnění povědomí o souvislostech je to myslím přínosný materiál. Tedy jak pro koho; pro mě nakonec jo. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Od prvních filmů Rogera Cormana, přes Nudie Cutie od Doris Wishman, začátky i vrchol sexploitation, "Roughie" filmy...Rozhovory s Rogerem Cormanem, Peterem Bogdanovichem, Davidem F. Friedmanem, Doris Wishman, Samuelem Z. Arkoffem...záběry z filmů, plakáty atd. Docela dost informací a zároveň je to i zajímavé, hodina a půl uteče jak nic. ()

Reklama

Reklama