Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čínská líbivá pohádka o nápravě brutálního vraha dětí a budete tomu věřit ! Za prvé ho hraje přece Donnie Yen a to je dobrák přímo od zlomené kosti a za druhé když se chcete polepšit a myslíte to vážně, stačí když zabijete otce a máte rozhřešení v kapse, záleží však na Vašem čchi a přítelem pod schody, zda se Vám to podaří. Za třetí nebude.. Čili pokud jsem to správně pochopil, šlo o postavení se vlastní minulosti a vypořádání se s ní, no i tak se dá. Prdel mi z toho neupadne, nemám totiž šesté žebro (verbalova teorie) a používám nýtky ( hypotéza Ketri). Navíc každý by měl vědět, že prdel neupadává, ale může ulétnout ( pravda). ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Mencius věřil, že člověk je ze své podstaty dobrý. Mistr Xun tvrdil, že člověk je z podstaty instinkty puzené hovado, a to dobré a ušlechtilé se mu musí vlámat do hlavy. Liu a Xu zastupují dva protikladné principy - a v tom, jak se jejich cesty a cíle střetávají, aby nakonec našly společné (a přece dvojí) vyústění, je (myslím) třeba hledat klíč k tomu, o čem že Wu xia (a Xuovo vyšetřování) nakonec vlastně je. O obecný konflikt mezi menciovským optimismem a xunovským pesimismem (či pragmatismem, chcete-li) a morální konflikty z něj vyplývající, o cestu k individuálnímu vykoupení a kolektivní harmonii, o člověka a o lidi - o to jde. Téma nikterak nové a otázky už tolikrát položené a zodpovězené na tisíc různých způsobů (mj. pravděpodobně i v Cronenbergových Dějinách násilí, jež jsem doposud neměla to potěšení zhlédnout, a jichž je Wu Xia volným remakem) - jenže Wu Xia je záležitostí natolik stylisticky vytříbenou, že dosucha vyždímanému tématu dodává neuvěřitelnou porci čerstvé šťávy. Chan využívá filmový jazyk s účelností a elegancí, z nichž jsem se od začátku až do závěrečných titulků tetelila blahem. --- Palec nahoru a doufám, že aspoň v rámci nějakého toho filmového fesťáku to tu proběhne na velkém plátně. EDIT: Po zhlédnutí Dějin násilí (super biják, mimochodem) můžu jen potěšeně konstatovat, že z toho Chan udělal svůj film a kupodivu vlastně i na trochu jiná témata... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto napsat ...? Prostě hrozné zklamání pro mne. Film s bojovým uměním pojatý úplně jinak, uznávám, že originálně, ale to neznamená, že dobře ... Hvězdné obsazení, pořádný rozpočet, vypadá to dobře, ale je to strašná nuda. Za téměř 2 hodiny stopáže se odehrají asi jen 4 bojové scény. Nejbolestivější na tom je, že Donnie pořád umí a tyhle bojové scény jsou opět absolutní mazec ... Ale mezi tím se Donnie pokouší hrát, tedy věnovat se hereckému výkonu a to je fakt tragédie ... Navíc celý film nudí, nic se v něm podstatného neděje a vůbec jsem nepochopil, jakým směrem se chce ubírat, co chce divákovi sdělit. O souboje zde nejde, to divák pochopí brzy, ale nevím o co tedy? Osobní drama a vyrovnávání se s temnou minulostí? Vztah k rodině? Život vesničanů? Kriminální vyšetřování zabití dvou ničemů? Asi všechno dohromady, každopádně příšerná nuda ... Škoda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo! A to mi místní obdivovatelka pošahaných bambusáckých peachovin přísahala na holý pupík, že se v tomhle vůbec nelítá!! Faktem je, že prvních dvacet minut měla pravdu. Pan Yen v té době yen unyle žvýká papír a sledujeme kýčovité obrázky rurální Číny. Pak se ale vše změní. Donník si dá pár Redbullů, což mu děsně napumpuje Chi, narostou mu křídla a je vymalováno! Až do závěrečného rozsypaného čaje se mě zase ti rýžožrouti snažili přesvědčit, že když Isaacovi padalo na hlavu to jabko, udělalo čtyři piruety, dvakrát opsalo horizontální elipsu, vyskočilo zpátky na větev, kde chvíli poskakovalo na stopce a teprve potom elegantním saltem se třemi vruty přistálo Newtonovi na palici. Ten, podle nejnovější Hong Kongské revize "Fyziky pro začátečníky", pod tím stromem chrápal, a tak mu cosi podstatného nepochybně uniklo! A to nemluvě o tom, že po finální scéně anihilace největšího hnusáka, by si měl pan Franklin svým patentem na hromosvod poškrábat hemoroidy! Do toho všeho ještě namixoval nějaký ten Wong dokonalé lekce bojové akupunktury. No nic, aspoň teď vím, že když někoho píchnu prstem nebo jehlou přesně 4,826 milimetrů nad šesté žebro, upadne mu prdel. Závěrem bych tuze rád připustil, že námět byl vcelku originální, bylo to hezky natočené a pan Yen se docela držel na uzdě, protože filetoval maximálně dva rachitické tíňany najednou, což je tak dvacetkrát méně než jeho běžný standard. Ale nepřipustím, byla to yen další šikmooká kravina! Avšak vzhledem ke včerejšímu zážitku u Empire of Assassins musím nádherné dvě vytlačit! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká tá historická úvaha, či sa zlo dá zmeniť. Či je spravodlivosť vždy opodstatnená. Kaneširo a Yen sú výborný charakterový herci. Čo dokázali v nespočetne veľa filmoch. Ale v prípade Swordsmena nemajú veľmi čo ponúknuť. Film to nie je zlý. Má skvelú kameru, tradične krásne prostredie čínského vidieka, ktoré dodáva celému príbehu romantizujúci presah. Ale akčné scény sú nezaujímavé a výplň je vystavaná na detektívnej zápletke, ktorá je síce zaujímavá do dramaturgie a v rámci podávania informácií, ale na konci zostáva taký ten pocit, že som od toho čakal viac, než som v skutočnosti dostal. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)
  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Reklama

Reklama