Reklama

Reklama

Dohazovač

  • Izrael Once I Was (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Stalo se jednoho léta v izraelské Haifě. Šestnáctiletý Arik náhodou získá letní brigádu u dohazovače Yankele Bridea a tento člověk, který přežil holokaust, se stane nejvlivnějším člověkem jeho života. Film staví do kontrastu mladou, nevinnou a bezstarostnou generaci izraelských Židů a strašnými vzpomínkami poskvrněnou generaci jejich rodičů, přičemž nezapomíná poukázat na lidskou malost a zrůdnost, která uvnitř židovských komunit vytváří mýty, které i v době míru dokáží rozvracet životy té hrstky přeživších. (hobbitko)

(více)

Recenze (7)

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy netřeba slov, příběh mluví sám za sebe. Nečekejte filmovou bombu, ale sondu do našich srdcí, člověčinu...…. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Až príliš mnohými cestami sa uberal príbeh, čím sa stalo to, že tam kde bolo treba pritlačiť sa nepritlačilo.... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který se snaží lidi dojmout, leč bohužel se to příliš nedaří. Například častými dialogy o holocaustu. Také tím, že na konci zemře hlavní postava. Chvíli se snímek tváří, že jde o izraelskou, tedy spíše decentní, teenagerovskou komedii, chvíli, že jde o vážné téma izraelských přeživších holocaustu. Jinak je to ale nuda na nudu. Opravdu jsem se nudil a měl jsem problém to dokoukat do konce. Film je strašně nezáživný a to opravdu zajímavé se děje až na konci. Jenže samotný děj vlastně k ničemu nesměřuje takže divák ani nemůže být napjatý. Jediné co diváka drží v napětí je to, zda se Arik s Tamarou vyspí nebo dá dohromady či ne. A možná to, zda si trpaslice najde chlapa. Snímek pro Čecha z docela exotického prostředí, ale jinak nijak zajímavý. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Prostě jen tak, že života, zhruba dvacet let po válce v Haifě. Co všechno zanechá v lidech holokaust, jak moc touží po štěstí a snaží se, aby jejich děti tu hrůzu nepoznaly. Jenže ony děti, ty dospívají dál, do jiné doby, se svými radostmi a strastmi, jen někdy, víceméně náhodou, se dotknou bolavých ran těch druhých. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama