Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 2151. Po téměř 100 letech potýkání se s "přátelským" mimozemským národem "Vulkanců" je lidstvo opět připraveno k mezihvězdným průzkumným letům. Enterprise NX-01 je vyslána na svou první misi. Poraněný Klingon, který na Zemi hledal útočiště před ostatními pronásledovateli z cizích planet, je postřelen a vesmírný koráb ho má dopravit domů. Mimozemšťané ale nenechají svůj terč na pokoji. Riskantní podnik, který kapitána Jonathana Archera a jeho posádku postaví tváří v tvář tajuplnému a inteligentnímu nepříteli ze vzdálené budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +úvodní film k novému seriálu, časové období ve kterém se úvodní film odehrává, moderní zpracování "technicky zastaralé lodi" tedy pravý opak než co nabídl první Star Trek seriál -na herce a postavy je potřeba si zvyknout, dějově se jedná o průměr, který spíš nenadchne a může tedy i odradit od seriálu/// Setkání u Broken Bow jsou úplně první dvě epizody spojené do jednoho filmu. Nutno podotknout že v rámci úvodních filmů patří k tomu nejslabšímu co se v této kategorii dá najít. Nebýt zájmu o samotný seriál tak by tohle mohlo být první a poslední co uvidím. Po dokoukání seriálu to jen mohu potvrdit. Takže pro toho kdo to čte a seriál ještě neviděl: nedejte na první dojem, seriál se ještě pěkně rozjede./// Celkem 57%/// ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé tři za celkem slabý pilot (na star trek). Líbí se mi Enterprise NX-01, celkem sympatická posádka (T'Pol:) ), ale seriál mi zatím nabídl mnohem lepší okamžiky než jeho pilot. I když je to celé mnohem méně logické než klasické série z let minulých. Na druhou stranu proč neletěla Janeway do Gamma kvadrantu najít ústí červí díry, kterou střežil Deep Space Nine na druhém konci, asi by to měla blíž.:) 55% pro Enterprise (TV film)_Chyba na mém přijímači. Napoprvé nudná podívaná, nicméně napodruhé jsem to viděl jinak. Nabušený pilot na poměry Star Treku. Tempo jede jak zběsilé a tvůrci z počátečního konceptu ždímají totální maximum. Povedlo se a nastartovalo seriál, který se nemusí bát hrdě nosit přízvisko Star Trek i díky elementům obsaženým v úvodní dvojepizodě (první kontakt s klingony, časová studená válka, rasa Suliban..). 75% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní dvojepizoda, která ale jen těžko přiláká nové fanoušky. Není rozhodně špatná, jen je příliš klasicky startrekovsky naivní a toporná. Ale hlavně není vlastně ničím zajímavá - jména členů nové posádky jsem si pořádně nepamatoval ani v půlce první sezóny a celá zápletka kolem studené časové války byla taková podivná a v seriálu dále nepříliš využívaná. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní start výborného seriálu. Seznámení s novou posádkou a vůbec první hvězdnou lodí Enterprise. Tvůrci potřebovali upoutat výrazným rozjezdem a tak vsadili na zákeřnou rasu Sulibanů, cestování v čase a ranou nedůvěru vůči prvnímu členu posádky vulkánského původu. Scott Bakula se už v tomto pilotu projevil jako skvělá volba na další výraznou postavu kapitána Enterprise v Star Trek universu. Jinak při čtení negativních ohlasů se musím seriálu zastat. Zaslouží rozhodně šanci na sledování. I dnes 12 let po uvedení rozhodně nepůsobí nijak zastarale a neaktuálně. Mimochodem všimli jste si, že tvůrci se projevili jako dobří vizionáři technického pokroku a v době natáčení v roce 2001 (tedy dávno před uvedením prvního iPadu) dali postavám do rukou tablety zhruba v podobě jak je známe dnes?:-) ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je nejlepší pilot. Ne Klec, ne Střetnutí na Fairpointu, ne Vyslanec ne Ochránce, ale Broken Bow. Pilot nejvíc proklínané série je zároveň nejlepším Trekovským pilotem. Aspoň teda podle mně. Celkem si i vystačí jako samostatný příběh. Proč si myslím že je nelepší? Protože svým způsobem otočí na hlavu všechny zaběhnuté Trekovské klišé. Je to svým způsobem cizorodý prvek v celém univerzu. Občas se prostě nedá říct, že sledujete Star Trek. A ani postavy neví co mají dělat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Farmář Moore, na jehož poli ztroskotá Klingon, byl pojmenován podle Rogera R. Moora, zasloužilého Star Trek scenáristy. Ztroskotavšího Klingona si zahrál bývalý profesionální wrestler Tommy "Tiny" Lister, Jr., známý pod přezdívkou Zeus. (mirliflore)
  • V pilotním díle se v rámci návaznosti na předchozí série, jak je v seriálech ze Star Trek univerza zvykem, krátce objevuje James Cromwell coby vynálezce warp pohonu Zefram Cochrane z filmu Star Trek VII: První kontakt (1996), přestože jen na obrazovce v historickém holoprogramu. (mirliflore)

Reklama

Reklama