Reklama

Reklama

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest

  • Kanada Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest
Trailer

Obsahy(1)

Herec Michael Rappaport patrí od detstva k milovníkom rapu. Svoj filmový debut preto venoval práve tomuto žánru. Beats, Rhymes & Life je profilom A Tribe Called Quest - jedného z najinovatívnejších a najvplyvnejších hip hopových združení všetkých čias. Názov je odvodený od rovnomenného albumu skupiny, do ktorej zákulisia Rappaport nahliada a okrem rekapitulácie úspechov z minulosti venuje zoskupeniu čas i po 20 rokoch, kedy už Tribe nenahrávajú ani nekoncertujú kvôli konfliktom a zdravotným problémom jedného z členov. Príbeh pionierov alternatívneho rapu dojal na festivaloch fanúšikov i kritikov a vyslúžil si pozitívne reakcie. (rowdys)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

Superpero 

všechny recenze uživatele

U dokumentů je pro mě důležité jestli mám vztah k danému tématu. Tribe Called Quest mám hodně rád a tudíž mě tohle fakt bavilo. Dozvěděl jsem se toho spoustu a na chvíli se přenesl do let, kdy hip hop začínal a byl fakt ryzí. Je vidět, že to Michael Rapaport dělal s láskou a rád bych, aby těch dokumentů udělal víc. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, nemělo by být třeba psát, že A Tribe Called Quest byla jedna z nejlepších a nejvlivnějších hudebních formací všech dob. Troufám si říct, že v rapovém odvětví nikdy nic lepšího nebylo. ATCQ jsou moji druzí nejoblíbenější hudebníci vůbec, hned po Ramones. Inteligentní, alternativní, komplexní hip hop přímo z Mekky tohoto žánru - z New Yorku. Samozřejmě snad všude, kromě zaprděného Česka, kde si stále ještě myslí, že vrchol hip hopové scény jsou Eminem a Rytmus, si jsou vědomi toho, o jak významné hudební těleso na poli muziky se jednalo. Nikdo neví, jak by bez nich rap vypadal dnes, jak by zněla dnešní hudba jako taková. Film se hodně pitvá ve sporech mezi Q-Tipem a Phife Dawgem. Celkem mě zaskočilo dovědět se, jak úspěšné bylo posluchačsky dost náročné album "The Low End Theory". Film už nezachytavá dobu alba "We got it from Here... Thank You 4 Your service". To vyšlo až nějakých 5 let po tomto dokumentu a podle mnohých, včetně mě, se jednalo o třetí nejlepší album, které kapela kdy nahrála. Ač je tento hudební dokument nepochybně zručně natočený a já A Tribe Called Quest miluju, na pět to není, třebaže jsem byl nadmíru spokojený a snímek mě častokrát nadchl. Na pětku jsem to prostě necítil. Buďto, a to je pravděpodobné, Rapaport nemá takové režisérské kvality, aby natočil něco, co diváka strhne a vezme si jeho srdce, nebo zkrátka životní příběh ATCQ na pět není a jejich největší kouzlo je jednoduše v jejich hudbě. ()

Reklama

hynn3k 

všechny recenze uživatele

Rapaport nemá rap ve jméně jak tak. Pokud fandíte Native Tongues, tak je to dokument pro vás. Ale spíše než na hudbu se soustředí na členy Tribe. Na to jak se dali dohromady, jak jim to první tři alba šlapalo a potom se to pokazilo. Pak to vypadalo na smíření, ale znovu se to pokazilo. Skoro tak moc, že to zabránilo vydání tomuhle dokumentu. Ale nakonec vše dobře skončilo. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama