Reklama

Reklama

Zátah: Vykoupení

  • Česko Zátah (více)
Trailer 1

Speciální policejní komando má za úkol proniknout do přísně střeženého domu a zneškodnit šéfa gangu. Tým je však brzy prozrazen a zbytek nájemníků stojí před jednoduchou volbou. Když se nepřidají na policejní stranu, budou už navždy bydlet zadarmo... Rama je mladý policista, který je povolán do nebezpečné akce. V chudinské čtvrti Jakarty je bytový dům, jehož horní patro obývá nebezpečný zločinec Tama Riyadi. Svůj dům pronajímá dalším zločincům, kteří mu ochotně slouží, žijí tam však i obyčejní lidé. Rama společně s dalšími asi dvaceti kolegy má za úkol nepozorovaně vniknout do domu a Tamu zlikvidovat, případně zajmout. Není to snadný úkol, dům je pomocí kamerového systému zcela pod zločincovou kontrolou. Když Tama zjistí, že mu do objektu vstoupili policisté, vyhlásí domovním rozhlasem, že každý, kdo pomůže zabít nezvané hosty, má od něj doživotní bydlení zadarmo. To je velké lákadlo, takže se rozpoutá velmi krutý boj na život a na smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 220)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších akčňákov za posledné roky. Úvod, hlavne prvý stret a masaker na schodišti riadne napumpuje krv do žíl. Neustála streľba a zmätok, do toho presekávanie sa drevenými podlahami do nižších podlaží, následne opäť streľba a bitka s každým, kto príde do cesty... Úvod je jednoducho šialený a zdal sa mi aj dosť reálne podaný. Škoda, že neskôr to už ide s reálnosťou z kopca. Hlavný hrdina holými rukami zabije desiatky chlapov, vydrží stovky najtvrdších úderov do tváre, dokonca i kolenom(!)... No nič. Ako akčný film je to poriadna adrenalínová jazda, aká nevzniká každý deň. Aj preto som ochotný prižmúriť oko nad výdržou hlavného hrdinu a jeho nezničiteľnosťou a dávam filmu v rámci žánru plný počet. Som si istý, že remake from USA nás neminie. 90%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zátah, neboli jedna elitní policejní akce - film přímo z místa činu odehrávající se v reálném čase, bez vysvětlování, bez odboček, téměř bez příběhu... Někteří to mohou přirovnat k bezdějovému, hodinu a půl dlouhému "videoklipu", jiní zase mohou žasnout nad ryzím žánrovým filmem přinášejícím přesně to, co publikum u akčních filmů vyhledává. Kousek pravdy mají oba tábory. Chápu, že se někdo může akce "přejíst", díky čemuž může mít následně problém se ve filmu něčeho dalšího chytit, ale milovníci akce a mlátiček budou jako v sedmém nebi. Atmosféra naběhne do úžsných výšin hned od počátku, akce je masivní, choreografie špičková a kamera z ní ještě ždímá maximum. Bitky jsem si přehrával ještě několikrát, takže doufám, že se Zátah zapíše do dějin akčního filmu podobně jako Hard Boiled či Fist of Legend. 9/10 ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Laťka možností v akčním filmu byla opět posunuta. Trh bojových filmů dostal s druhým filmem protežujícím indonéské bojové umění pencak silat zdravou konkurenci, stejně jako o devět let dříve s příchodem thajského fenoménu v osobě Tonyho Jaa. "Zátah" nezatížený zbytečným dějem či profilací postav představuje splněný sen akčních fandů o takřka non stop jízdě. Z hlediska choreografie dech beroucí a co do řemesla adekvátně nápaditá horská dráha vedoucí zemí krve a bolesti staví maximálně na odiv možnosti lidského těla. Schopnost rány rozdávat i přijímat a adaptovat se při tom na konkrétní prostředí a jeho rekvizity je v tomto výkonnostně orientovaném spektáklu hlavní atrakcí. Byť coby intenzivní kino zážitek je "Zátah" zcela bezchybný, lze vznést výhradu, že po opuštění sálu splývá nekonečný příval akrobacie do jedné energické šmouhy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I na nikdy neperspirujícím Chucku Norrisovi by se při "desinfekci" tohoto malebného činžáčku objevila krůpěj potu, ale trvám na tom, že by nebyla jeho.. Serbuan Maut v indonéštině kupodivu neznamená "Vytrhnutý brzlík", ale "Smrtící invaze" a nutno dodat, že svému názvu bez problému dostojí. Úchvatný balet soubojů na palné zbraně, ruce, nohy, mačety, tonfy, nože, zkrátka všechno, co je po ruce, přímočarý tah na márnici (branku), explicitní brutalita, zajímavá hudba a v hlavní roli mrštný Eric Bana z Jakarty, který řidiče kamionu už asi dlouho dělat nebude. Nechci řešit, že poslední pucflek z drogové laboratoře bojuje líp, než Jackie Chan, že hlavní hrdinové mají tělo z vulkanizované pryže a jedí hodně kosti zpevňujícího vápníku, protože snést tolik úderů není v lidských silách, nicméně k páté hvězdě jsem postrádal, ..úplně se to bojím napsat.., solidnější příběh a věrohodnost interakce (nekrvavé) mezi postavami, co by zbystřila pozornost diváka, když se zrovna nebojuje s osvětlením v krční tepně. Jen prosím žádný remake se Stevenem, vždyť by ani nevyšel schody mezi patry.. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akčná jazda konštantne porušujúca fyzikálne zákony, testujúca žánrové limity a nastolujúca nový poriadok. Príbeh či toľko opomínaná logika nie sú dôležité; nie pri priamočiarej indonézskej šlahanici, ktorá skôr kladie dôraz na onu - už nespočetne krát vyzdvihovanú - choreografiu a obratné využívanie videoherných prvkov. Séria "Ong-Bak" reprezentuje krásu pohybu a akrobatiky v rytme a súznení bojových techník (prevažne) Muay Thai/Muay Boran, trilógia "Ip Man" čerpá z filozofie Wing Chun a na jej pôdoryse rozohráva epickú symfóniu sústredených bitiek konfrontovaných s daným historickým kontextom, no a "Serbuan Maut" možno považovať za potencionálne nový, nastávajúci fenomén z oblasti Pencak Silat, ktorý základnú metodiku boja posúva do svojho pokročilého štádia, kde sa už úplne rezignuje na akékoľvek obmedzenia a slovo dostávajú pištole, samopaly, mačety, háky, nože a spôsob ich použitia a eliminovania. Hrdina volí stratégiu útoku/obrany podľa toho kde sa zrovna nachádza, čo má práve po ruke a s kým má čo dočinenia; tento pečlivo a pohotovo rozvrhnutý proces tiež patrí medzi ďalšie cenné devízy snímku. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (29)

  • Po úspechu na filmovom festivale v Toronte sa filmové štúdio Sony Pictures rozhodlo pre komerčnú distribúciu do viacerých krajín sveta vrátane USA. (Pugo)
  • Film se natáčel v Jakartě, zčásti v opravdové budově a zčásti ve studiu. (eMeMko)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

27.10.2021

Čtyřka Expendables už je téměř hotová, a tak nyní na veřejnost prosákla informace už i o tom, kdo nakonec ve filmu ztvární hlavního záporáka. Proti týmu vedenému Sylvesterem Stallonem a Jasonem… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

03.06.2020

Victoria Mahoney má za sebou jeden celovečerní film a pár seriálových epizod, jejím dosavadním kariérním vrcholem tak byla režisérka druhého štábu na Star Wars: Vzestup Skywalkera. Nyní ale dostane… (více)

Reklama

Reklama