Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynalézavé a filmařsky výtečně provedené zakončení, které by snímku vyneslo pátou hěvzdičku. Škoda, že tomu předchází poměrně standardní etuda o chlapci, který se odlišuje, je šikanován a je divný. Tahle divnost a šikana jsou sice elementární a tvůrci je dokážou v rámci děje účelně využít, ale prostředí maloměsta je vykresleno až moc málo, nemluvě o tom, že osobně mi esteticky některé významné vedlejší postavy přišli příliš ošklivé a nesympatické (jejich ošklivost není dost zábavná či zajímavá). Film ideálně pro děti, o nichž si rodiče budou myslet, že pro ně tak hororový film není. Co do srovnání obstojí se snímkem V tom domě straší. Na hutnou atmosféru Koralíny nemá. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od pohledu je jasné, že co se týče cílové skupiny, Norman cílí spíše na mladší diváky. A nebudu mlžit, je to škoda. Chris Butler sepsal celkem povedený scénář, ale na Pixar to prostě nemá. Druhou slabinou je animace, která nemusí sednout každému. Neřekl bych, kdyby film startoval v přelomu tisíciletí, ale u animáku z roku 2012 bych si představoval větší péči. Je jasné, že malé studio Focus určitě nedisponuje podobným kapitálem jako třeba Dreamworks, takže se to dá pochopit. To ale dětem zřejmě vadit nebude. Hlavní je zábava. Pár vtipných scének se ve filmu najde, ale občas jsem se i nudil. Jak jsem psal na začátku, je škoda, že autoři chtěli připravit Normana pro ty nejmenší...60% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zajímavých detailů, kdy se kamera na něco zaměří (rezaté jízdní kolo u plotu atd.). Postavičky duchů taky nebyly k zahození. Norman je vlastně klasická postava. Naprosto obyčejný kluk, který má celkem jedinečnou schopnost a ta ho odlišuje od ostatních. Nápady tenhle hororový příběh má, ale očekávala jsem od něho mnohem větší nářez. Přece jenom jde o originální kousek. Ale nejsem zklamaná. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Přes průměrný námět se film vyklube do celkem dost slušného animáku, který utlumí typické žánrové pilíře (rodinné hodnoty, přátelství) a typizace hrdiny (šikanovaný slabý chlapec pro svoji jinakost...neviděli jsme to už někde?). První polovina je přesto neskutečně zábavná a prostě jiná, ale pak se probudí pár né úplně krvelačných zombií a vše jde do kopru. Pár posledních minut s čarodějnicí už situaci nezachrání. Děti budou spokojeni a rodiče se pobaví u pár cílených situací (pár znalých rodičů určitě pobaví scénka s "hokejem"), ale to je tak vše. Škoda, s originálním zněním by možná hodnocení bylo ještě o chlup pozitivnější. Takhle ušmoulaných 6,5/10. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama