Reklama

Reklama

Malí zloději

(TV film)
  • Velká Británie Gypsy Child Thieves
Velká Británie, 2009, 52 min

Obsahy(1)

Neradostné dětství malých Rumunů na předměstí evropských velkoměst. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

juta 

všechny recenze uživatele

- "Proč jste přišli do Španělska?" - "Žebrat, krást, proč bychom nemohli krást z bankomatů? Kdo říká že nemůžeme krást? A když mě chytí... to se toho stane!" Nehorázná drzost těch malých cikánů, jim je prostě jedno, že je zadrží, pustí je a druhý den to je opět nanovo. Dokument je hodně zajimavý, ale k těm co byly natáčeny nemám co říct, to bych tady musel hodně nadávat. Je to hrůza. Myslím si, že naprosté většině není pomoci. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že súdruhovia v Bruseli s vidinou Veľkej Európy čím skôr, sa minimálne v prípade Rumunska so vstupom "mierne" unáhlili. Teraz majú, čo určite nechceli, ale čo určite mohli očakávať. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem to multikulty obyvatelům Madridu přál. Byl jsem tam několik dní v roce 2013. A jak si tam nyní kvůli malé porodnosti zvou na práci hordy Afričanů, situace se ještě zhoršila. V Miláně jsem naštěstí nebyl. Možná to bude chtít před těmito zdegenerovanými zeměmi zase uzavřít hranice.Co se týká Romů, je známo, že neuznávají hodnotu vzdělání, mají jiný postoj k hygieně, trávení času, myšlením na zítřek, k pravdě apod. V dokumentu to hezky krotce nekorektně shrnul starosta Milána, když řekl "Kdybyste šli teď do některého romského tábora, najdete tam muže, kteří hrají karty. Řekněte mi, jak bych měl těmhle lidem vysvětlit smysl práce, když jejich představa ideálního života je nepracovat a nechat všechno na ženách a na dětech. Nejsme rasisti, to oni nedovedou přizpůsobit se životu naší společnosti". U nás mám vždy pocit, jak romské rodiny celý den stojí před svými paneláky, že mají jednu nekončící nonstop párty. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o živote väčšiny rumunských Rómov v západnej európe. U nás vo východnej žijú väčšinou v osadách a nechodia často do miest, ale keď už áno, tak by sa to dalo prirovnávať. Dôležité je, že to robil Róm a Rómovia sa tam úprimne vyznávali. Určite to nie sú všetci, ale väčšina nežije moderným a dôstojným, či zdravým spôsobom života a treba to zmeniť a takéto dokumenty k tomu dopomôžu. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Veškerá integrace a začleňování do společnosti, které probíhalo mnoho let se evidentně neosvědčilo a je u podobných cikánských spolků naprostá ztráta času i peněz. Dokument ukazuje tradici romského drzého okrádání lidí po generace, kde už u některých jedinců nejde o přežití v těžké životní situaci, ale o rozšiřování stále většího majetku a financí. V dokumentu tak uvidíte kontrast mezi nejchudší bandou dětských zlodějů a cikánských bossů, kteří staví za nakradené peníze obří paláce. Běžné hledání práce jde mimo celý tento dokument. Téma zneužívání sociálních dávek se jako zázrakem zde neřeší a místo toho se živnost zakládá na kradení, žebrání a prodávání dětí. Konec zanechá dojem, že tradice a mentalita nepracujících romů se nemá šanci nikdy změnit.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama