Reklama

Reklama

Inventura Febia


Novicové a Svědkové Jehovovi (E25)

(epizoda)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Obsahy(1)

25. vydání Inventury Febia - O cestě za vírou a proroky. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Témata, z kterých se dal udělat fakt zajímavý dokument. Jenže nakonec vzniklo pusto prázdné poplkání o ničem, bez ladu a skladu, bez nápadu, bez zájmu. Jedna hvězdička za námět je až moc. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

První část o řeholních novicích za tři, druhá část o Svědcích Jehovových za dvě hvězdičky. Námětem zajímavé, ale zpracováním celkově nevalné dokumenty, založené na výpovědích bez nějakého systematického ukotvení. Podruhé bych se na ně už nedíval. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

K druhé části (první jsem neviděla): Jsem zklamaná, možná jsem očekávala příliš... Možná jsem věděla příliš... Ale pokud bych o Svědcích nevěděla předem nic, asi bych si ze sledování dokumentu odnesla jen nejasné, mlhavé představy a zmatek v hlavě. Chyběl zasvěcený komentátor, "odpadlík" ze sekty tuto úlohu plnil jen částečně. Zbytečně dlouhé a nic neříkající se mi zdály záběry účastníků sjezdu. Prostě dokument, který podává útržkovité informace, nezajede do hloubky, nesnaží se vyčerpat z námětu maximum. Jen tak s bídou ilustruje... a to je opravdu málo. Takové dokumenty "šité horkou jehlou" a na první pohled možná líbivé se v posledních letech množí jako houby po dešti, ale od Febia jsem očekávala víc. Tento dokument o Svědcích Jehovových mi dal mnohem víc: http://www.youtube.com/watch?v=ZJSq1-k84_o ()

Reklama

Reklama