Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Ballhaus je světově proslulý kameraman, který má na kontě takové snímky jako Dracula, Gangy New Yorku, Mafiáni, Poslední pokušení Krista a mnohé další. Patřil k významným spolupracovníkům jednoho z nejznámějších německých režisérů Rainera Wernera Fassbindera. Dokumentární esej V Berlíně je pro Ballhause návratem k milovanému rodnému městu, vyznáním lásky prostřednictvím lidí, kteří ve městě žijí a určitým způsobem ho spoludotvářejí. Najdeme tu slavnou herečku a její talentovanou dceru postiženou Downovým syndromem, architekta, muzikanty, performery. Na svůj věk (letos oslaví už šestasedmdesáté narozeniny) natočil Ballhaus dílo neobyčejně mladé, neotřelé, půvabné a svým způsobem strhující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

pOne 

všechny recenze uživatele

Množství střepů této mozaiky o Berlíně má šedivou (nebo jinak nezajímavou) barvu. Některé pasáže dokumentu mě vůbec nezajímaly a místy i nudily. Mezi povedené atributy bych zařadil asi audiovizuální stránku. Některé záběry (např. letecké) byly povedené. Dalším pozitivem je, že se člověk tu a tam něco zajímavého o tomto velkoměstě dozví. Jinak jsem ale čekal mnohem víc. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale jinak >nuda v Berlíně< ;o) - - - P.S. Tak hlavně, že je na konci titulků zase hafo logíček, že... Nejni nad tu >závislost na nezávislosti<... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 23.6.2011 na >berlínském prostoru< , hodnocení a komentář zde jako první . 24.6.2011) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama