Reklama

Reklama

Najslávnejší príbeh zakázanej lásky z pera Williama Shakespeara znova ožíva v novej filmovej adaptácii z roku 2013, s Hailee Steinfeldovou a Douglasom Boothom v hlavných úlohách. Rómeo z rodu Montekovcov sa na maškarnom plese zamiluje do mladučkej a naivnej Júlie z rodu Kapuletovcov, ktorá jeho city opätuje. Mladí milenci však musia svoju lásku pred blízkymi tajiť, pretože medzi oboma rodmi už celé generácie pretrvávajú nepriateľské vzťahy a hlboká nenávisť. Rozbroje medzi nimi ukončí až sled tragických udalostí. Smrť mladých milencov, ktorým osud nedoprial naplno prežiť svoju lásku ani tajne uzavreté manželstvo, bude najvyššou cenou za vykúpený mier medzi ich rodinami. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (49)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ľúbi sa príbeh Vila Šejkspíra, ale ani druhý film s tým príbehom ma moc nebavil. Baz Luhrmann mal síce výborný casting, ale to jeho moderné spracovanie bolo fakt strašné. Tu je dobová atmosféra a výprava skutočne fajn a ešte viac fajn je hudba Abela Korzeniwskiho, kvôli nemu som si ten film vlastne aj pozrel, ale to je na filme jedno výrazne plus a týmto končí. Ústredné duo je skutočne nesympatické a hrozné, najradšej by som im hodil nejakú tehlu do hlavy. Jediní kto to ako tak za niečo stojí je Paul Giamatti. Inak bieda, nezáživne vyrozprávaný príbeh a otrasný herci celý film ťahá ku dnu rýchlejšie ako diera v Titanicu. Obľúbený soundtrack: Juliet's Dream, A Thousand Times Good Night, The Cheek of Night. 50% - 2* ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V Shakesperrových filmových adaptacích sice pořád vede masterpiece Ralpha Fiennese, Coriolanus, ale nová verze Romea a Julie mu slušně šlape na paty. Perfektní výprava, z níchž přímo táhne dbová atmosféra, skvělé herecké výkony (vede Hailee Steinfield, Damian Lewis a Kodi Smit-McPhee), dostatečně emotivní emotivní scény, skvělá hudba, dobře natočený šermířský souboje a v neposlední řadě povedené kostými. Škoda, že není víc takovýhle adaptací. Vyšší mocnosti asi nechtějí, abych se posral štěstím. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nová adaptace věčného příběhu z Verony, vlastně teprve druhá, kterou jsem viděla (ne, na Lea jsem ještě duševně nedospěla) a na Franca Zeffirelliho to sice nemá, ale přesto.. není vůbec špatná. Celkově jsem to čekala daleko horší, a přestože mi herečtí Romeo a Julie přišli hodně podobní (téměř by se dalo říct, že by jinde mohli hrát sourozence), hodila jsem to za hlavu a užívala si příběh, a dokonce se jim podařilo mě v závěru překvapit, lehce, dokonce i starý dobrý Will by byl překvapen, co mu to provedli za taškařici. Ale.. nebudu jako jiní, kteří to hnidopišsky uvádějí na pravou míru- ano, všichni víme, že se Romeo otráví a pak se teprve probudí Julie, aby se nakonec probodla dýkou. Chápu C.C., že byl v pokušení to udělat jednou jinak, že mu v hlavě hlodal červík pochybností, jak by to vypadalo, kdyby... si ještě stihli pohlédnout naposledy do očí. Z těchto a jiných naprosto irelevantních důvodů (krásně se mi spustila rýma) za 4*. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo sa tvorcovia stále pokúšajú o nové adaptácie tohto slávneho diela, keď lepšiu od dokonalej Zeffirelliho verzie určite vytvoriť nemôžu. Toto nebola žiadna katastrofa, len hlavné postavy neboli vybrané ideálne. Inak scéna, hudba aj vedľajšie postavy celkom ušli a keby to bolo moje prvé stretnutie s Rómeom, snáď by sa mi to aj páčilo. Scenárista neodolal pokušeniu o malú ale významnú modifikáciu Shakespeara v závere a možno práve tie dve vety v predsmrtnom objatí boli motiváciou na natočenie filmu. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Hezké exteriéry a výprava. Korzenowskiho hudba není vůbec zlá, ale jako bych ji už někde slyšel před tímto filmem. Bohužel, Julie - Hailee Steinfeld - je antirecitační mumla, které kazí dojem z předloženého textu. Tedy alespoň těch částí, ve kterých scénárista nevykastroval Shakespearův původní skvost. Překvapivě dobrý recitační projev (nikoli herecký) má Romeo a hlavě mnich Giamatti a Damien Lewis. Na Zeffirelliho to nemá, na Luhrmanna možná, ale toho zabíjí spíše ta kontemporarizace, než třeba herecké výkony. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Role Parise byla původně nabídnuta Paulovi Wesleymu, ten však odmítl, a tak ho nahradil Tom Wisdom. (Fevas)
  • Natáčení probíhalo v italském Mantui. (zuzatko1996)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama