Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (682)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že nebýt Jaka Gyllenhaala a jeho výkonu by tento film skoro nestál za řeč. Jake ho táhne hodně vysoko, ale krom něj tam v podstatě nic tak fascinujícího nebylo. Děj, scénář, režie jsou víceméně průměrné. Líbilo se mi sice, že film není pouze o boxu, ale spíš se snaží dát důraz na to, za co vlastně bojovat (rodina). Jenže láska, která člověka drží nad vodou, není vlastně ve filmu nic až tak originálního. Tudíž vyšší hodnocení skutečně případá hlavně skvělému herci v hlavní roli. A menší plus za finální zápas. ~(3,8)~ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zastavuješ rány obličejem. To není obrana." Ale na druhou stranu je to atraktivní styl, který spolehlivě odstraní přebytečnou inteligenci z hlavy. A Eddie více než polovinu filmu dokazuje, že ve své hlavě nemá vůbec nic. Pro mě bylo poměrně velkým utrpením sledovat idiota, který padá z výšin jenom proto, že je cholerik a že si vychytrale vzal hypotéku na tři mistrovské pásy dopředu. A to klišé je poměrně strašné, protože to není jen klasické nahoru - dolů, ale přidává se k němu supermanská schopnost jeden den si jít zaběhat, druhý den se duševně vyrovnat, třetí den se naučit bránit a za šest týdnů ... to byste neuhodli. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zo scenáristickej stránky odhadnete ešte pred tým, než začne. Southpaw je dielo, ktoré ale musíte vidieť: kôli Gyllenhaalovi. Ako čerešňa na torte je kúzelná a srdcetrhajúca McAdams a možno až príliž herecky presný Whitaker. Nominácia pre Jake-a je jasná. Ps: Pre mňa sa javý zbytočnosťou polemizovať nad tým, čím ten film mohol byť, pretože je ajtak len tým, čím sa stal: Stokrát videnou schémou s bombovými hereckými výkonmi. 80% | Lucerna Praha, 21.7.2015 | Posledný soundtrack od jedného z najväčších hudobných skladateľov filmového sveta, Jamesa Hornera. Jeho hudba k filmom ako Titanic, Troy, Avatar zostanú nezabudnuteľnými klenotmi, nad ktoré sa prevyšuje už len pre mňa dodnes najdokonalejší soundrack všetkých dôb, Braveheart. Odpočívaj v pokoji, James! :((( 29.7.2016 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sentimentální boxerské drama rozředěné ,,rodinným" filmem, navíc plné schematismů a žánrových klišé dodávající filmu punc mimořádné nezáživnosti. Kdysi velmi kvalitní režisér Antoine Fuqua se s výzvou boxerského dramatu nepopasoval se ctí a po syrovosti jeho někdejšího kultovního Training Day už není ani památky. Hlavní problém je ovšem v doslova podpásovém výkonu debutujícího scénáristy Kurta Suttera, který umělecky zapadl do melodramatických mokřad a nechal v nich utopit sebe, příběh i diváky. Jediným světlým bodem je tak herecký výkon Jakea Gyllenhaala a hlavně přerod jeho fyzické stránky - zatímco ve Slídilovi zhubl kvůli roli psychopatického bulvárního novináře několik desítek kilo, pouhý rok poté disponuje skutečně úctyhodnou muskulaturou, na kterou je radost se podívat...připomíná tak třeba Edwarda Nortona před a při natáčení jeho legendárního Kultu hákového kříže...ta proměna vyzáblého kloučka v nabušeného boxera za pouhopouhý rok je neuvěřitelná... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších boxerských filmů všech dob. Více než třetinu děje se bulí, fňuká a Jake se chová zpočátku hodně podivně. Viděl jsem hodně jeho filmů a považuju jej za jednoho z nej herců současnosti, ale tady mu to prostě nesedlo. Nemá co hrát. Hraje vlastně takového hloupého trotla, který musel přijít o manželku, majetek, licenci a o dceru, aby si uvědomil. Pak povolal Foresta do akce a nakonec tomu mizernýmu Kolumbíjci jde rozsekat prdel. Zpočátku to celé navíc vypadá jako hodně nepovedená vykrádačka Rockyho III. Měl jsem s tímhle filmem docela problém, jako v posledních letech celkově s Fuquou. 55% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Hlasatel Roy Jones Jr., který hraje sám sebe,je bývalý mistr světa v lehké těžké váze. Asociace amerických boxerských novinářů ho vyhlásila nejlepším boxerem devadesátých let. Jeho bilance je 57 výher (40 K.O.) a 8 proher v profesionální kariéře a 121 výher ku 13 porážkám v amatérském ringu. (kubsov)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama