Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (684)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zo scenáristickej stránky odhadnete ešte pred tým, než začne. Southpaw je dielo, ktoré ale musíte vidieť: kôli Gyllenhaalovi. Ako čerešňa na torte je kúzelná a srdcetrhajúca McAdams a možno až príliž herecky presný Whitaker. Nominácia pre Jake-a je jasná. Ps: Pre mňa sa javý zbytočnosťou polemizovať nad tým, čím ten film mohol byť, pretože je ajtak len tým, čím sa stal: Stokrát videnou schémou s bombovými hereckými výkonmi. 80% | Lucerna Praha, 21.7.2015 | Posledný soundtrack od jedného z najväčších hudobných skladateľov filmového sveta, Jamesa Hornera. Jeho hudba k filmom ako Titanic, Troy, Avatar zostanú nezabudnuteľnými klenotmi, nad ktoré sa prevyšuje už len pre mňa dodnes najdokonalejší soundrack všetkých dôb, Braveheart. Odpočívaj v pokoji, James! :((( 29.7.2016 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když jsou herec a režisér každý na zcela jiné kvalitativní vlně. Zatímco Gyllenhaal "oscarově" hraje jak o život, tak Fuqua rutině točí prostě jen další spotřební verzi tisíckrát viděného boxerského echt béčkového melodramatu, ve kterém jsou snad veškerá žánrová klišé; akorát mnohdy v nefunkčním provedení. Také to má zvláštní tendenci uvadat, jelikož to začne tou zdaleka nejlepší scénou a pak už to jde od desíti k pěti; speciálně pak po pádu na dno, kdy se ke slovu dostává prozření těch pravých hodnot a návrat na výsluní. Je svým způsobem smutné, když úvodní zápas má drajv, energii i náboj a finální kde nic, tu nic. Drží to pohromadě jen díky Gyllenhaalovi, ale jak jsem již zmínil, tak tady jeho vynikající "rozervaný" výkon působí téměř až nepatřičně. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy ze světa boxerského ringu se těší moji oblibě už od dob, co jsem viděl poprvé Rockyho, tudíž každý snímek z tohoto odvětví, který se mi zdá být zajímavý, si nenechávám ujít. Bojovník (nechápu překlad názvu Southpaw) příjemně kombinuje svět boxu s drogami, rodinným zázemím, hledáním hodnot, péči o dítě a vyrovnáváním se se ztrátou bližního. Jake Gyllenhaal mě překvapil svým pojetím boxera a zároveň mi potvrdil, že je solidním hercem. Forest Whitaker tradičně nezklamal a potěšila i Rachel McAdams a Naomie Harris. Southpaw umí zaujmout nejen sportovní tematikou, ale také tím, jak vkusně umí zahrát na city, přičemž to nepůsobí lacině a vyděračsky. Pro mě jednoznačných 5*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině. Sakra, csfd projekce mi unikla díky pořádnému vedru, tak se mi nechtělo vytahovat paty z domu. Po rozmýšlení jsem nakonec zašel pak z volna do kina. Rozhodně to byla dobrá volba. Snímek mě chytnul od začátku do konce. Spousta lidí to přirovnává k Rockymu. Možná, tu nějaká ta podobnost je. Já bych spíš tuto záležitost pojal jako moderní, skvěle herecky zahrané drama. Nic tomu snad nechybělo. Možná bych přidal ještě víc scén, kdy hlavní hrdina trénuje box atd, nějakou dramatickou scénu atd, ale to jsou detaily. Jake Gyllenhaal mi opět dokazuje, že je pan herec. V jeho předchozím filmu Slídil mě opět mile překvapil a zde doslova nadchnul. Dramatické scény, kdy přišel o manželku, stává se z něj troska, nedokáže se starat o svou malou dceru – to vše bylo zajímavé a skvěle herecky podané. I ta jeho zvláštní osobnost. Zaujalo mě zde dost aspektů, třeba, že jeho manželka řídila jeho život, kariéru atd. Takže bylo pro něj pochopitelně těžké se pak postavit na vlastní nohy. Dojemných sc=n zde bylo také dost, hlavně, když už se film začínal drát ke konci. A box ? Skvělé! Já si zápasy užil, především ten finální. Forest Whitaker v roli trenéra nezklamal. Měl jsem obavy, pač v poslední době, byli jeho roli spíše detektivní, ale i do této role se skvěle vžil. Takže po dlouhé době tu máme skvělé americké drama, ke kterému se ještě párkrát vrátím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal je super. Fakt jsem žral, když si nechal rozbíjet držku, aby se následně přepnul do berserkr módu a soupeře totálně zničil. Jenže pak to začne být podezřele dlouho smutné. Dcera, která ho celý film zbožňuje ho začne na povel scénáristy nesnášet a chovat se, jako fakt zlý dítě. Tvůrci jdou dokonce, tak daleko, že násilně přimíchají instantní zápletku o smrti malého černocha, z tělocvičny, kterého nám má být líto, když jsem ho předtím viděli asi minutu čistého času. Celé to směřuje k finálnímu fightu, na který jsem se moc těšil. A ten tvůrci odflákli. Totálně bez katarze a pocitu zadostiučinění. Což je průser. Chci říznou hudbu a zpomalený záběry na krvavý držky. Prostě kdyby si to ponechalo energii z úvodního zápasu bylo by to o mnoho lepší. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Některé kopie filmu mají na konci titulků větu: "In Memory of Our Friend James Horner", tedy na památku Jamese Hornera, který složil hudbu k filmu a zemřel při letecké havárii před jeho uvedením do kin. (Lucasion)
  • Popis boxera od autora scénáře jasně ukázal na Eminema, později však bylo rozhodnuto, že titulní roli boxera Billyho Hopea ztvární Jake Gyllenhaal. (ČSFD)
  • Postava Miguela Escobara, kterou ve filmu ztvárnil herec a rapper Miguel Gomez, má jméno vytvořené spojením hercova reálného jména a jeho přezdívky – Aztec Escobar. (FexteR)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama