Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se po osmnácti dnech od svého záhadného zmizení objeví studentka Liz Dunnová, vypadá, jako by se vrátila z pekla. Jako jediná se dostala ze zapomenutého bunkru v lese, z něhož se stala past. Traumatizovaná Liz si začíná postupně vybavovat, co se vlastně stalo, a vypráví o tom policejní psycholožce. Není ale jasné, jak mohli přijít o život její tři spolužáci. Perfektní koexistence thrilleru a hororu v jednom filmu. Obojí totiž vytváří krásně nepříjemné sevření, zvláště když se děj přesune do bunkru. V něm se sice neodehrává nic přehnaného a současně ani nereálného, a tak film dobře pracuje s divákem, který má během filmu zájem dozvědět, co se dobře zahraným postavám vlastně zlého přihodilo. Napětí vydrží až do konce. A navíc bonus v podobě svlečené Keiry Knightley. Originálně pojatý film, který umí dobře pracovat s divákovou psychikou, a tím vybočuje z řady hororových thrillerů. A na začátku té vší hrůzy se chtěli studenti z pouhé recese zavřít do tajemné díry v lese. 80% ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Většnou snímku se prolíná skvělá atmosféra, která vás vtáhne přímo do děje. Atmosféra je dobře servírována pomocí úžasných krásných a mladých herců. Zíkladní děj se rozděluje na tři částli. Přítomnost, a dvě odlišně vyprávěné minulosti. A je na vás čemu budete věřit. Co se nám snaží film sdělit?Cigareta=zlo!!! xD ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak hele, na začiatok by bolo treba napísať jednu vec, kto by nechcel stráviť pár nocí s partiou v nejakom starom opustenom bunkri ? Ja sa hlásim, ak by to znamenalo nejakú poriadnu párty tak prečo nie, teda samozrejme ak by tam boli slečny ! Keiru by som tam zo sebou teda zobral ale to materialistické chomelo Thoru Birch určite nie, šak sa ani odviazať nevedela, len stále myslela na to ako prefikne svoju vysnívanú lásku :D ale ako sa vraví, nie je horšej kombinácie ako malá, hlúpa, nadržaná :D ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděla v roce 2011, deset let po té, co se to natočilo. A bavilo mě to. Nevím, zda je to jen mým soukromým vkusem, anebo tím, že tento thriller je nadčasový a teprve teď měl co nabídnout... Bavilo mě dívat se na mladou Keiru a Desmonda, líbilo se mi to a zaujalo tou zvláštní puberťáckou atmosférou, která se ale záhy zvrtne. No a konec, i když trochu předvídatelný, i tak je velmi velmi zajímavý. Nebýt toho otřesného dabingu bych si to možná užila ještě víc. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Výborný film balancující na pomezí mírného hororu, krimi thrilleru a psychologického filmu. Zpracování už klasického schématu několika málo lidí, v tomto případě středoškoláků, uzavřených ve stísněném prostoru, ze kterého není úniku. Postupně začnou pracovat emoce, které spolu s fyzickými strastmi rozleptávají psychiku a vztahy zúčastněných. K tomu se přidává postranní milostný motiv. To vše zpracované ve formě zpětného vyprávění, kdy se přítomnost prolíná s čím dál více upřesňujícími flashbacky, představující kostru filmu. I když skoro od začátku je jasné, že vše nakonec bude trochu jinak, přesto se na to dobře kouká a nudit se určitě nebudete. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama