Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První,co mě při debatě o filmu Díra vždy napadne,je otřesná Thora Birch.Jak já tu herečku nesnášim.A zde podala jen další ze svých odpudivých výkonů.Dále mě napadne nevyváženost snímku,kdy režisér točil půl hodinky jeden film,pak se ale asi špatně vyspal a pokračoval dál v natáčení,jen se začal ubírat úplně jiným směrem.Jistě že jde o pohled na určitou událost z několika úhlu přítomných hrdinů,ovšem je to tak neumě poskládané,že ve mě byl skutečně vzbuzen fakt o autorově nerozvážnosti.A když jsem u výčtu těch záporů,dalším nesporným mínusem je prokouknutelnost všeho a všech od začátku,takže ani to jistě ničemu nepřidá.A poslední nedotaženost vidím v samotném finále,které má úroveň špatné televizní detektivky.S plusy Díry to bude mnohem kratší výčet.Jakási chvilková atmosféra,kterou ovšem poskytuje pouze danné prostředí,krásná Keira Knightley a i přes bídné finále hořkosladká pointa.Televizní thriller,který neurazí,ale má spousty chyb. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vyspělá žena z Pirátů z Karibiku si zde zahrála dvacetiletého teenagera z vysoké školy. Ale sluší jí to. Sledujeme zde dvě verze příběhu čtyř lidí ( FRANKIE - Keira Knightley, LIZ - Thora Birch, MIKE - Desmond Harrington a GEOFF - Laurence Fox ) dobrovolně zavřených na tři dny MARTINEM ( Daniel Brocklebank ) do jednoho podzemního bunkru, jejichž pobyt se zde prodloužil na neurčito. Zajímavé vyprávění z " Díry ", které se neustále mění podle toho v jakém je hlavní vypravěčka rozpoložení a jakou má náladu. Nikdy si nejsme jistí, co je pravda a co je jen výplodem její fantasie. Láska LIZ k MIKEMU vede až ke krvavému konfliktu. Zajímavě pojatý příběh z úžasným zakončením. Film je natočen podle Geye Burta z původním názvem " After the hole ". Zazní zde song " Show me the money " v podání Architechs nebo " We´ne watching you " od Porn Kings. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film jsem si schovával protože jsem z nějakého důvodu očekával pecku ale stala se z toho průměrná konverzačka s dokonalým Harringtonem a sexy Knightleyovou a Birchovou(jako mladá je fakt kus), ale čekal jsem teda více napětí a scén z díry, takhle mi zbyl průměrný psycho thriller který nemá šanci nějak moc zaujmout. Hamm už má za sebou lepší kousky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dira je iba dalsi z radu priemernych filmov o tom, ako sa banda stredoskolakov ukryje v protiatomovom kryte kdesi v lesoch, aby sa vyhli vyletu. Atmosferu film ma, a na Keiru sa fajne pozera, ale s castingom dalsieho hereckeho osadenstva si tvorcovia mohli fakt dat viac prace. A scenar trestuhodne vykrada dalsie filmy /minimalne z Kostky tam nieco bolo ..../Aspon, ze reziser Nick Hamm vie rezirovat. 66 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení, protože tento film nabízí relativně neotřelou zápletku, solidně temnou atmosféru (ikdyž se dalo udělat víc) a konec, který asi každého nase*e, na druhou stranu však dělá film výjimečným. Slabinou pak je podivně nevyvážený, neučesaný styl vyprávění. Ta roztříštěnost a nevyrovnanost snímku hodně škodí, trochu zamrzí hodně dopředu vyzrazená pointa, nicméně svou myšlenku to má, nejde jen o tupou teenage-vyvražďovačku. Herecké výkony docela ušly, zvláště slečny (a hlavně Thora Birch) odvedly přesvědčivý výkon. "The Hole" určitě není bezchybný film, za normálních okolností bych za ten promrhaný potenciál dala 3*, ovšem vzhledem k zdejšímu nízkému hodnocení přihodím: 70%. Mě to prostě zaujalo a basta:-P ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama