Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit originalitu konceptu a nápadu. Vizuální stránka filmu taky není špatná. Herecké obsazení je až na pár výjimek dost béčkové. Celkově se film tváří hrozně inteligentně a filozofsky, ale v podstatě je o ničem. Poslední hodina filozofie před koncem školního roku přetransformovaná do alternativního rádoby reálného světa, kde se jednotlivá rozhodnutí studentů stávají skutečnými. Líbí se mi tam ty rozhodovací procesy na základě údajů z kartiček a taky prostředí, kde se jednotlivé apokalypsy odehrávají. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné. Nádherná psychologická hra, které dodává to, že je celá součásti představivosti na hodinách filozofie, naprosto jiný rozměr, než kdbyy to bylo pouhé drama o tom, jak DOOPRAVDY studenti přežívají v bunkru při apokalypse. I vícero scénářů tomu přidalo něco jiného, co by tomu nedal film fungující reálně. Jako celek fungují Filsofové velmi stabilně, pokud opomeneme slabší konec. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

A mne sa to páčilo! (Pre kritiku si prečítaj iný komentár.) Banda zabezpečených Bárbin a Kenov filozoFUJe v myšlienkovom experimene nad tým, kto je a kto nie je hoden prežiť a prečo. Nič prevratné sa síce po celý čas nedeje, ale atmosféra apokalypsy je podarená. Byť paranoik, dokonca by som tvrdil že nie nereálna. Miestami tam síce filozofujú nad myšlienkami typu "keby stolica bola cukrom, kadili by sme si do kávy?" a podobne, no ja som si film namôjveru užíval. Učiteľ bol "vychcánek", leč malo to svoj význam. Posledná voľba o tom, kto bude žiť, bola zaujímavá. Nenapadlo ma takto uvažovať. Týpek s vlastným háremom (i keď podľa zadania úlohy s defektnými spermiami) si to tiež pekne ustlal. Filozoficky vzato.. Páčila sa mi otázka:"je medzi filozofiou a reálnym životom rozdiel ako medzi masturbáciou a sexom?". Ozaj.. Je v tom rozdiel? ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Upřímně doufám, že z toho nemělo vzniknout nějaké převratné mravní poučení diváka, protože jestli ano, tak tomu ještě hodnocení strhnu. Celý film by se dal nazvat "kecy v kleci". Parta amerických myslitelů včele s nějakým děsně pokrokovým učitelem... no, námět je celkem zajímavý, provedení víc než pokulhává. A ještě to vyvrcholení na konci... a to teda nejsem nějaký neznaboh, základy filosofie ovládám dosti obstojně, ale tady jsem teda nepochopila vůbec kam se "svou" filosofií směřují. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama