Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ať už je tenhle teenegerský film inspirovaný čímkoliv, třeba Shakespearem či samotnou Biblí, je to pořád jen prázdný nudný filmový tvar plný plochých černobílých charakterů, vykonstruovaných frází a na efekt znějící muziky. Shakespeare by se v hrobě obracel a jediným světlým momentem vážícím se k jeho jménu byla scéna, kdy černošský středoškolský profesor literatury rapuje jeden z jeho sonetů... Jinak nic...jinak nic... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zkrocení zlé ženy na americké high school. Desáté přikázání dle otce Stratforda zní: žádné schůzky, dokud nezačne randit tvá starší sestra. Jenže drsnou Kat by nepozval na procházku při měsíčku ani velký bílý žralok, a tak je třeba případného nápadníka uměle motivovat, jinak by sweet chick Bianca mohla skončit své pozemské dny nedotčena rukou muže. Will Shakespeare by si sarkasmem prosáklou barakudu Julii Stiles určitě zamiloval stejně jako zpívající sympaťák s šťáckým úsměvem Heath Ledger a teenagerské publikum po celém světě. Ironické hlášky a romantická gesta v tom správném poměru, v originále naprosto neodolatelné rodičovské i učitelské hláškující figurky,nekorektní vtipy, plastický živočichopis všech školních zrůdiček od ultrašprtů po namachrované modýlky na hemeroidovou mast. 90% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to. Deset důvodů... je jednou z nejlepších romantických komedií, jaké jsem kdy viděl a skrývá v sobě mnohem víc, než se z místních "usazených" hodnocení zdá. Vtipů má totiž víc než většina produkce posledních pěti let a herci jsou až příliš příjemní na to, abyste si je po pár minutách neoblíbili. Julia Stiles je jako kick-ass chick překvapivě kouzelná, Ledger nikdy nebyl tak "cool"a "cute" zároveň a hláškující černošský profesor je jednoduše geniální. 9/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to môj štýl (americké teeneagerské komédie), ale je to prekvapivo zaujímavé a dobre. Vtedy ešte nie moc známy herci utiahli film skvelo a Heath Ledger sa osvedčil ako skvelý herec. Film nič moc zaujímavé nové nenaservíruje, ale vie to pekne roztočiť aj s tým čo tu už bolo.Jednoduchý, ale zaujímavý dej je skvelo zrežírovaný, má tempo a štýl, fajn postavy sa starajú o to aby sa divák nenudil, takže aj vtipný humor a fajn zábava je namieste. Skratka fajn oddychovka s dobrými hercami. 70% - 3* ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, ale od záčatku do konce tak žalostně předvídatelné. V podstatě každou scénu jsem si domyslel dřív, než se odehrála. A to mi hrozně vadilo. V rámci teenagerovské komedie mě i celkem pobavilo, že hlavní představitele nebyli "permanentně krásní". Ale budiž, nemůžu popřít, že je to dobrá oddechovka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Cameron (Joseph Gordon-Levitt) říká: "Já hořím, já toužím, já hynu." To je přímá citace ze "Zkrocení zlé ženy". (Elisebah)
  • Julia Stiles (Kat) si ve filmu čte knihu od Sylvie Plath "Pod skleněným zvonem" ("The Bell Jar"). Ta už byla jednou zfilmována, přičemž v čase natáčení Deseti důvodů se právě uvažovalo o adaptaci nové, s Julií Stiles v hlavní roli. Nakonec z ní ale sešlo. (EmilyL.)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama