Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

boshke 

všechny recenze uživatele

Dva diametrálně odlišné příběhy. Ten první je naprosto stupidní a primitivní - hezounkej blbeček se zamiluje do nádherný dutý hlavičky. Ona však pokukuje po namachrovaném vylízanci, takže se nám to pěkně zamotává. Všichni tři jsou blbý jak malovaný sáně, divák ani nedutá, absolutně netuše, jak to asi dopadne... Příběh č. 2 je o poznání zajímavější, ač ani v tomto případě diváku nedá moc práce uhádnout závěr, ostatně jako u většiny (podobných) snímků. Příběh sbližování "tý divný mrchy" a "toho divnýho vyvrhela" zaujme, už jen pro ten sympatický pár, narozdíl od nesympatických dutých hlaviček. Ledgerovi se Stiles to spolu ve filmu sekne a dávají mu tolik potřebnou šťávu, jinak by se topil hluboko v žánrovém průměru... 60% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to. Deset důvodů... je jednou z nejlepších romantických komedií, jaké jsem kdy viděl a skrývá v sobě mnohem víc, než se z místních "usazených" hodnocení zdá. Vtipů má totiž víc než většina produkce posledních pěti let a herci jsou až příliš příjemní na to, abyste si je po pár minutách neoblíbili. Julia Stiles je jako kick-ass chick překvapivě kouzelná, Ledger nikdy nebyl tak "cool"a "cute" zároveň a hláškující černošský profesor je jednoduše geniální. 9/10 ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Sakra, sestra mě donutila podívat se s tím, že je to klenot, a teď abych se jí bála říct, že mi to zase tolik jako klenot nepřišlo. V rámci žánru bylo Clueless určitě lepší. Tady je sice víc zajímavých herců, ale na mě to byla až moc romantická teen komedie a málo přesahu či aspoň zábavného špičkování. Asi kvůli tomu, že je tam víc hlavních postav a že film sleduje dva ústřední páry místo jenom jednoho, jsem měla dojem, že příběh nebyl moc rozpracovaný a tím pádem docela dost mělký. Raději bych znovu viděla takové to televizní zpracování s Brucem Willisem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

S odstupem času stále nadstandardně koukatelné a zábavné. Film měl štěstí na dobré mladé začínající herce. ■ Shakespearovo Zkrocení zlé ženy se v angličtině jmenuje The Taming of the Shrew. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině rejska. Rejsek je velmi aktivní, hodně žere, při zápase vydává nepříjemné zvuky. Ve shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu 10 důvodů, proč tě nenávidím, označí ve scéně na parkovišti jedna z postav Kat za "shrew". V českých titulkách je to přeloženo jako "harpyje". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak touhle bombičkou mě tehdy osmnáctiletá Julia Stiles uvedla do světa teenage komedií. Tedy do světa těch lepších teenage komedií, abych neshazoval 10 Důvodů tím, že je dám na roveň s Bullshitem atpd:) To byly časy, kdy ještě samoúčelná obscénnost nevládla světem, ale šéfovalo se zajímavými hrdiny a relativně nápaditým scénářem. Sice tu najdete klasické figurky, ale postavy Julie Stiles a Heatha Ledgera jsou vážně (aspoň tehdy byly) originální a první jmenovaná je doslova k sežrání;) Fakt, že mě teenagerská komedie dokázala překvapit i na úplném závěru myslím mluví pro pozvednutí hodnocení na ****. Není se proč bránit, tahle studentská zábavka vám opravdu neublíží. PS: říct, že se tvůrci inspirovali Shakespearem, je nadutost. Archetypy příběhu, které Shakespeare proslavil, tu byly dlouho před ním a je jenom jeho kumštem, že je tak (v dobrém slova smyslu) profláknul, a že teď skoro každý příběh vypadá jako by se jeho autor po očku díval do nějakého Wildova dnes už klasického díla. Ale OK, Padovská střední škola je trochu zoufalá:) PS2: The Weakness In Me se zařadila mezi stálice mého playlistu. Úžasně procítěná písnička, na komédii o puberťácích je jí snad až škoda:) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Když má Bianca (Larisa Oleynik) hodinu tělocviku, resp. střílení, střelí šíp do učitele. Hned se k němu všichni seběhnou a pošlou jednu holku pro lékárničku. Ta sice běží, ale za chvíli je vzadu vidět, jak se zastavila a jen se tam poflakuje. Že by jí ta ochota tak rychle přešla? (Roby)
  • Shakespearova hra „Zkrocení zlé ženy“ se v angličtině jmenuje „The Taming of the Shrew“. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině "rejsek". Rejsek je zvíře velmi aktivní, hodně žere a při zápase vydává nepříjemné zvuky. V Shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu označí ve scéně na parkovišti jedna postava Kat (Julia Stiles) za "shrew“. (Jirka_Šč)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama