Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Franklin Franklin (Matt Lucas) omylem usmrtí svého domácího (Peter Stormare), je donucen zahladit všechny stopy a schovat tělo. To však nebude tak snadné, jak se mohlo ze začátku zdát. Kriminální komedii Small Apartments na motivy stejnojmenné knihy Chrise Millise natočil švédský režisér Jonas Äkerlund. (ssfan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Lucas v roli, která mu sedne. A navíc zabere skoro celý film. A přicmrndávají mu zdařile i ostatní (třeba Knoxville je zde mnohem, mnohem lépe sedne než k Arnoldovi v Konečné). Small Apartments vypadají na první pohled nic moc, a podle toho jsou zde i hodnoceny (něco málo přes 60%). Ale ve skutečnosti jde o zdařilou komorní komedii, s rozumnou dávkou uvěřitelné bizardnosti a nástinem černé komedie. Je to opravdu kvalitní oddechovka, která klame tělem. Příběh je dobrý, zápletka je dobrá a scénář také. Celé to sedí, není to nic okoukaného i přes zachování žánrových principů, a to je hodně fajn. Člověk jen tak nevidí za roh příběhu, jak se mi to (k mému zklamání) často stává, a navíc se ani nestará. Prostě si sedne do křesla a čeká, kam ho to v patách Frankliovi Franklinovi povede. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Po štekoch v Bridesmaids a Infidel dostal Matt Lucas konečne hlavnú úlohu a pre radosť fanúšikov, ešte dementnejšiu, než by kto čakal. Je to v podstate spojenie dvoch jeho úloh z Little Britain (gay - vlastne trochu gay, trochu úchyl, a retard) s jeho vizážou z Alenky. Proste kretén. A tento kretén je ústrednou postavou miestami smrteľne vážnej čiernočiernej krimikomédie na Coenovský štýl. Äkerlunda mám rád a to čo tu predviedol je takmer majstrovské a ojedinelé, bohužiaľ neviem čo. Na jednu stranu dokáže aj takého Johnnyho Knoxvilla prinútiť hrať; natočiť tak smutnú scénu, že by z toho jeden dostal depku a ukončiť ju vtipom bez toho, že by to vyznelo inak ako malo; alebo zhmotniť Millsove vynikajúce dialógy úplne bezchybne. Na druhú stranu tie dialógy sú na Millsovom scenári vynikajúce a bezchybné jediné, a niektoré pasáže (vinou scenára) nefungujú vôbec. A trochu mi vadilo obsadenie. Kvôli nemu som sa na film tešil, no okrem Crystala, Lucasa a možno Caana nedostane nikto dostatok priestoru. Juno, Knoxville a Marsden hrajú chvíľku, všetci ostatní hrajú cameá. S výnimkou vlastne toho najprekvapivejšieho na celom filme: profesora Lundgrena, ktorý v reáli vychodil štyri vysoké školy a paradoxne hrá niečo podobné myslím prvýkrát. Vcelku túto inteligentnú stupiditu nejde než doporučiť, spokojný však bude málokto. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho něco úplně jiného.Když člověk vidí sortu tragikomických a šílených postaviček, čeká porci idiotského a lehce fekálního humoru, ale Åkerlund hraje na depresivnější a vážnější notu, ve které se objeví sice dost černýho humoru, ale film si spíš jede na dost depresivní vlně.Matt Lucas je hříčka přírody a jen dokazuje, že ve filmu může hrát opravdu už každej.Od filmu jsem toho moc nečekal a upřímně jsem čekal i úplně něco jiného.Škoda, že spousta těch postaviček nemá dostatečný prostor a ve filmu jsou spíš jen do počtu, ale finální proslov na kazetě mě definitivně dostal a Johnny Knoxville zahrál svojí životní roli.Hodně depresivní a místy předvídatelná záležitost, která mě ale hodně vzala za srdce a to hlavně díky čistému faktu, že přesně takové filmy bych chtěl točit taky a po skončení jsem mě úplně pocit, jako by mi Jonas Åkerlund koukal do duše.80%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Lukáš je nádherný chlap s tělem mladého Apollona a katalogová bukvice, která musí denně dostávat tisíce žádostí k registraci. Když mohutně zaduje na alpský roh, musí se nejednomu homofobovi sevřít strachy konečník a zalézt koule do břicha. Navíc prakticky celý film odehraje jen ve slipech, aby vynikla jeho ztepilá postava. Dostal jsem sice místo očekávané Malé Británie nesmírně estetickou, oku lahodící reklamu na gaypride, která nejednoho latentního homosexuála naprudko přesvědčí o jeho opravdové orientaci, avšak bylo to natolik plyšové a žužu, že pod tři jít prostě nemůžu. Kurva, už z toho i rýmuju! Teda až na to kroužkované "u". Ale co nadělám, když mi ten zasraný korektor "nemužu" v jednom kuse podtrhával a mě na pravopysu tolyk záležý! ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Typická komedie ve stylu Matta Lucase kterej tu hraje to největší prase co jsem za posledních pár let viděl ve filmu. Navíc každá role tady je cameo, neni tu žádnej no name herec, a camea jsou to vcelku slušný (Dolph Lundgren tu má nejlepší roli za posledních 15 let). "Než máma umřela tak jí brácha slíbil, že se o mě postará. První věc co udělal bylo, že mi na nohu pustil bowlingovou kouli. Zlomil mi 13 kostí, nehet na palci už mi nikdy nenarostl a jsem nadosmrti plešatej." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo iba 20 dní. (m.a.t.o.)
  • Scenár vychádza z rovnomennej knihy Chrisa Millisa, ktorá v roku 2000 vyhrala 23. ročník medzinárodnej súťaže 3-Day Novel-Writing Contest. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama