Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v nebovyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (92)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to sice jako animovaný film pro malé děti, ale jména dvou režisérů mimořádně mimoňské Paniky v městečku vzbudila moji pozornost. Je to sice natolik jednoduché, aby to bylo pro děti přehledné, ale autoři své malé publikum nepodceňují. Scénář je promyšlenější a chytřejší, než bývá zvykem ve filmech pro dospělé. Jednoduchá animace k příběhu přesně sedí a naštěstí se nekoná nic tuctově digitálního, či dokonce třírozměrného. Milé překvapení! ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Příběh o malé myšce s velkým výtvarným talentem a mlsném medvědovi, který ovládá hru na několik hudebních nástrojů najednou. O tom film je. Nebo taky o hloupém davu, který lační po obětech. Anebo o upřímném přátelství, kdy jeden druhého vlastně zachrání před samotou a před společností. Na Ernestovi a Celestine se mi líbil zejména styl, s jakým autoři pojali kresbu tohoto filmu; jako by do obrázků zapouštěli vodovky... Mimochodem bych nevěřila, že dva ze tří režisérů tohole filmu vytvořili Paniku v městečku, která hýří barvami, (mnou milovaným) sarkasmem a nenásilným humorem. Oproti tomu je film Ernest a Celestine docela milým a něžným přírůstkem do rodiny evropského animovaného filmu. A to není vůbec špatné. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jde "jen" o animák pro děti, protože jsou zde naťuknuty docela temné a zajímavé motivy/dějové zákruty. Třeba představení myší říše a její mytologie je vynikajicí. Stejně jako hudební medvěd Ernest, ale jen v původním znění. Klasická animace samozřejmě vynikajicí, produkčně jde o vypiplaný a dost nákladný projekt. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ne-pohádka pro ne-děti. ~ Ani jsem netušil, že dva ze tří režisérů mají na krku skvělou Paniku v městečku. V každém případě je v dnešní době dementních amerických a japonských animáků (komiks, mango a jiné ovoce) byla tahle animace pohlazením po duši. ~ Příběh trochu neohrabaného samotářského medvěda Ernesta a malé roztomilé myšky Célestine ze dvou navzájem se nesnášejících se společnosti sice ze začátku vypadá jako dětský, ke konci mi ale takový nepřišel a je i fakt, že ke konci lehce začínal ubírat páru. Nicméně ta animace byla skvělá, pěkně ozvučeno a s několika zajímavými a vtipnými nápady. Tihle kucí francouzští umi :-) ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Bonny a Clyde v animovanom svete myší a medveďov samozrejme s príchuťou umelckosti kedže to robili francúzski fiťfiriťkovia. Slušný, vtipný scenár, nadmieru funkčne vykreslený fikčný svet a ako bonus sebareflexívne prvky, takže je to v jednej rovine aj úvaha nad povahou klasického kresleného animovaného filmu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2012. (Terva)
  • V pivnici Ernestovho domu môžeme medzi obrazmi na zemi uvidieť obraz Infantky od španielskeho maliara Diega Velázqueza. (Eoin)
  • Snímek byl natočen podle knižní série „Ernest a Celestine“ od Gabrielle Vincent z roku 1982. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama