Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v nebovyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (92)

Radko 

všechny recenze uživatele

Akvarelová animácia spojená s večným príbehom o prostom priateľstve. To je tŕňom v oku väčšiny spoločnosti len preto, že jej členovia osobne také niečo nikdy doposiaľ nepoznali. Zástupné dôvodmi pre zničenie fungujúceho kamarátstva sú tiež klasické: kriminalizácia, sociálne a rodové rozdiely, obrana vlastných nekalých kšeftov. V rozprávke však úprimné konanie dokáže roztopiť ľadové srdcia zástancov systémových potieraní spontánnej radosti. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jde "jen" o animák pro děti, protože jsou zde naťuknuty docela temné a zajímavé motivy/dějové zákruty. Třeba představení myší říše a její mytologie je vynikajicí. Stejně jako hudební medvěd Ernest, ale jen v původním znění. Klasická animace samozřejmě vynikajicí, produkčně jde o vypiplaný a dost nákladný projekt. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto mi pripomenulo tie staré dobré kreslené rozprávky, keď ešte neexistovali žiadne moderné digitálne možnosti. Celkom milé, aj keď miestami sa to menilo na poriadnu kriminálku. Ale v podstate pekný príbeh o nevšednom priateľstve myšky a medvede, ktorí všetkým okolo seba dokázali aké sú predsudky zlé. Len škoda, že akosi pomer rozmernosti postáv sa menil v závislosti od situácie. Ja viem, že v rozprávkach na tom asi až tak nezáleží, ale prečo nespraviť reálne aspoň rozmery, keď by to bez problémov išlo? Ale inak fajn, mierny nadpriemer - ale nie až taký, čo by dosiahol k 4*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to sice jako animovaný film pro malé děti, ale jména dvou režisérů mimořádně mimoňské Paniky v městečku vzbudila moji pozornost. Je to sice natolik jednoduché, aby to bylo pro děti přehledné, ale autoři své malé publikum nepodceňují. Scénář je promyšlenější a chytřejší, než bývá zvykem ve filmech pro dospělé. Jednoduchá animace k příběhu přesně sedí a naštěstí se nekoná nic tuctově digitálního, či dokonce třírozměrného. Milé překvapení! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

I kdyby by místní uživatelé napsali dalších tisíc komentářů opěvující antirasismus, antixenofóbii a co já vím ještě, stejně nezakryjí, že vztah myšky a medvěda je nenormální a nezdravý. Však si povíme něco o předsudcích, až komentátorům jejich ratolesti představí nějakého vola, krávu, nebo přinesou slepici a řeknou: tatínku a maminko, tohle je můj životní partner, jen on a nikdo jiný! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle knižní série „Ernest a Celestine“ od Gabrielle Vincent z roku 1982. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2012. (Terva)
  • V pivnici Ernestovho domu môžeme medzi obrazmi na zemi uvidieť obraz Infantky od španielskeho maliara Diega Velázqueza. (Eoin)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama