Reklama

Reklama

Sólo pro... Nuck Choris, Gang - Speciál

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 26 min

Režie:

Vojtěch Fatka

Obsahy(1)

Jak skloubit hip-hop, rap, funky a rhytm & blues? Jednoduše: vezměte několik ostřílených hudebníků, napište dobré texty a okořeňte výsledek humorem vpravdě mystifikačním. A máte originální kapelu, kterou pojmenujte třeba Nuck Chorris Gang. Přesně o tohle se pokusila parta hudebníků v čele s Honzou Švihálkem (kapelníkem bluesového Hoochie Coochie Bandu). Výsledkem jejich snažení je rytmicky výborně tepající hudba, jejíž základní charakter je určován nápaditými kytarovými a basovými rify. Dvojhlasý rap pak není jen formální libůstkou - rytmické texty jsou vtipné, aktuální, formálně i obsahově zajímavé. Z celé kapely sálá až téměř živočišná radost z rytmu, opojení pódiovým společenstvím, kouzlo spojení s publikem. Kapela "objevuje" dílo rapového velikána Nucka Chorrise - jehož mytologické rysy jsou nikoliv nepodobné s Járou Cimrmanem. Vždyť jak píší sami rapeři na svém webu: Nuck pojal rap po svém, skákal mezi větami jako jeho učitel Jong-Pan-Wong z borovice na borovici, byl přesný jako úder padajícího listu, který si každý mistr zdokonaluje celý život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrá hudba. Tahle kombinace fakt funguje, je to živé, svižné, zábavné. Je s podivem, že kapela s tímhle stylem a dobře zapamatovatelným názvem není známější. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je v databázi jen tenhle zkrácený sestřih, zatímco o čtyři roky starší a o cca 15 min delší původní koncert tu chybí. Ten jsem viděl a ten taky hodnotím. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Sólo pro Nuck Chorris Gang; rok výroby 2007. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama