Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh světoznámé herečky Audrey Hepburnové, Evropanky, která dobyla americkou kinematografii, je orámován natáčením Snídaně u Tiffanyho (1961). Během tohoto natáčení herečka vzpomíná na své dětství v rodné Belgii, na mládí za doby 2. světové války strávené ve Velké Británii a Holandsku, na studia baletu a na první krůčky před filmovou kamerou, jež byly určující pro její filmovou a divadelní kariéru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Mparrowka 

všechny recenze uživatele

Ach, má milovaná Audrey,ještě že si tohle nemusela vidět. Tímhle snímkem se mi Jennifer Love Hewitt dokonale znechutila. Z chudáka Audrey udělala naivní zmatenou husičku a myslím, že tenhle snímek musí štvát snad každého fanouška této velké herečky. V této roli bych mnohem radči viděla třeba takovou Anne Hathaway. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo moc nezna Audrey Hepburn, by se na tohle nemel koukat. No a ten, kdo ji zna, tak taky ne. Dlouho jsem tak rozvlekly a nudny film nevidela. Ano, Jennifer Love Hewitt se snazi, jak muze, ale nesaha Audrey ani po kotniky. Spis ji paroduje - jeji pohledy, gesta, mimika - takze Audrey pak vypada jako debilni naivka, ktera se nedokaze rozhodnout. Jejim zlomovym filmum neni prilis venovana pozornost, zkratka se jen zmini (Roman Holiday), pak scena z nataceni a bum - Oscar. Proste ten film je spatne pojaty. Kostymy taky nebyly nic moc. Nejvic se mi asi libila predstavitelka male Audrey. naopak jeji matka byla strasna a chlapi obecne. Rozhoduji se mezi dvema a tremi hvezdickami. Davam ale dve, protoze stopaz byla opravdu premrstena. Na detstvi, mladi a nastup do sveta filmu by snad stacila pulka te doby. ()

Reklama

ellegrey odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit životopisný film o světoznámé osobnosti, jejíž jméno se zapíše do srdcí několika generací, je vždy těžkým úkolem. K úspěšnému rozlousknutí tohoto oříšku je zapotřebí dobrého scénáře, schopného režiséra a vhodného hereckého obsazení, a i tak nemá filmový tým leckdy vyhráno. Všem se zavděčit zkrátka nelze, zejména ne zarytým fanouškům. Obsadit ale do role slavné hvězdy s velkým H, jakou Audrey Hepburn bezpochyby byla a je nadále, někoho jako je Jennifer Love Hewitt, je vážně výsměch. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Se znalostí filmu Životního příběhu Natalie Wood nemůžu nad 3*. Stopáž je vzhledem k tomu, co popisuje, příliš roztahaná (život zfilmované herečky je víc vhodnější k filmovému zpracování), 100 minut by bohatě stačilo. U Natalie jsem se občas taky nudil, ale tam je nuda prokládaná napínavýma scénama (tady se to pohybuje od průměrné nudy k průměrně napínavým scénám). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem k tomuto dvoudílnému filmu přistupoval s despektem hned od začátku, bohužel mé nejniternější noční můry se naplnily bezezbytku. Tohle není žádný životopisný film nebo snad dokonce projevení úcty. Tohle totiž není nic jiného než parodie, trapná parodie. Je těžké najít někoho, kdo by se osobnosti, jakou Audrey Hepburn byla (a stále je), alespoň přiblížil a tak ani nebylo příliš důležité nebo podstatné hledat herečku, jenž by se Audrey podobala vzhledově. Důležité však bylo najít někoho, kdo by v sobě dokázal najít jiskru a aspoň malilinkato prozářil samotný film, tak jak to AH dokázala pokaždé. Jenže to by se do hlavní role nesměl obsadit někdo, kdo se jmenuje Jennifer Love Hewitt... Při pohledu na její předobraz se rohlíky automaticky měnily ve strouhanku, při pohledu na Audrey Hewitt máte spíš obavy, jestli netrpí nějakou mírnou retardací. To je jako kdyby do role Marilyn Monroe obsadili Whoopi Goldberg (i to by byla lepší varianta ;-). Ono se vůbec v tomto filmu s typově podobnými herci hlava asi moc nelámala, aspoň, že ten kocour ze Snídaně u Tiffanyho to vzal zodpovědně :-) Naprosto zbytečný film, který si Audrey hrubě nezasloužila, všechny dialogy šustí papírem, zkratkovité vrstvení jednotlivých scén, klišé nad klišé- zkrátka televizní film střihu Rosamund Pilcher... Jedna hvězdička je za těch závěrečných pět sekund, kde byla ukázána pravá Audrey Hepburn, které i takto kraťoučký čas stačil k tomu, že je to to jediné, co si budu z téhle zplácaniny pamatovat... Pokud se chcete o jejím životě něco dozvědět, dejte raději přednost několika zajímavým dokumentům, co byly o této výjimečné ženě natočené anebo si přečtěte její biografii od Barryho Parise, hlavně ruce pryč od tohoto, je to totiž silně zavádějící... Snad se jednou dočkám důstojného životopisného filmu o nejzářivější hvězdě všech dob. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama