Reklama

Reklama

Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks

  • USA We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks (více)
Trailer
USA, 2013, 130 min

Režie:

Alex Gibney

Scénář:

Alex Gibney

Kamera:

Maryse Alberti

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Julian Assange, Hillary Clinton (a.z.), Michael Moore (a.z.), Barack Obama (a.z.), Chelsea Manning (a.z.), Jake Tapper (a.z.), Mike Huckabee (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Dokument líčí příběh Juliana Assangea, tvůrce kontroverzní webové stránky, která napomohla k nejrozsáhlejšímu narušení bezpečnosti v historii USA. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer

Recenze (17)

vander19 

všechny recenze uživatele

Milión krát povedaná lož sa stáva pravdou. Ako keby tímto Goebbelsovým výrokom sa riadili aj Američania a myslia si akí sú neporaziteľní. A potom sa objaví jeden človek, ktorý má gule na to, aby sa ich snažil ukázať svetu, aká je táto slávna Amerika úžasná. Tie čísla, ktoré sa objavili o obetiach na civilnom obyvateľstve presne ako keby kopírovali Stalinizmus za 2. svetovej vojny. Útoky vrtulníka Appache sa slovami ani nedajú opísať. Ale každé svinstvo musí vyplávať na povrch a nič nikdy neostane ututlané. Myslím, že tento dokument skôr ako o utajovaných dokumentoch bol o Julianovy Assangem a jeho príbehu. Ako sa z mladého hackera stal celosvetový štvanec, len zato že pichol do osieho hniezda. ()

weselow 

všechny recenze uživatele

Spíš než příběh Wikileaks je to ad hominem dokument o soukromí Bradley Manninga a Juliana Assange. Dozvíme se, že jeden je transexuál a druhý egocentrický nonkonformista, aby se většinový divák měl možnost neztotožnit. Proč je potenciální ohrožení zájmů US a jejich spolupracovníků (bylo někdy fakticky naplněno?) větším problémem než přímo odhalené zločiny (jichž je v dokumentu představeno minimum z publikovaných) jsem se nedozvěděl, ale asi jsem se měl prostě soustředit jenom na to první a na druhé zapomenout. Wikileaks je zlý, ošklivý projekt a lidé za ním jsou divní, děkujeme za názor. Ehm.. propaganda, ehm.. ()

Reklama

Matthew013 

všechny recenze uživatele

Spoustu zajímavých a znepokojivých informací o vládách, armádě USA a globálním kapitalismu v 21. století. Nelíbí se mi ale že ukazují Juliana Assange jako "špatného člověka". I přez jeho chyby, je to on, kdo vytvořil Wikileaks a udělal mnoho dobrého a vystavil se do extrémně riskatní pozice. Respektuji Manninga i Assange, oba mají anti-imperialistické hodnoty, které sdílím. Freedom now! ()

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Světoznámý protrhávač prezervativů, hacker a paranoik, známý pod jménem Julian Assange a transvestita Bradley Manning (Daniel Ellsberg 21. století) s nevyjasněnou sexuální orientací, se sklony k masovému vyzrazování vládních tajemství, bití žen a pitím hektolitrů coly, jsou hlavní hvězdy tohoto Gibneyovského (ten chlapík nezklame) dokumentu. Eticko-morální esence zhusta přítomna, neb zlo a dobro v každém z nás, proto ty kdož jsi bez viny, kamenem hoď, či alespoň leakni info či založ wikidrbnu. Určitě mrkněte. 80% jo a myslel jsem, že Julian teda větší frajer :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Netuším, pro koho je tento dokument vlastně vhodnější. Zda pro informační revolucionáře bojující za informace, na které mají právo, nebo pro apatické mainstreamové ovce, které nepotřebují vědět vcelku nic, a každému kdo jim rozčeří vody dobrovolné nevědomosti přejí pomalé lynčování. Gibney zkrátka jen nastřelil historii WikiLeaks a nechal do toho žvatlat dvacet lidí s dvaceti názory. Sám za sebe pak divákům sdělil jedinou ucelenou myšlenku, že Assange udělal sám ze sebe mučedníka, ačkoliv jím být vůbec nemusel. Na jednu stranu pravdivé, na druhou chyběl kritický pohled na ty dvě kurvy, které zcela dobrovolně roztáhly nohy a vzápětí běžely na policii s trestním oznámením na protržený kondom, čímž jednak zabily WikiLeaks, ale zabily tím i její důvěryhodnost u ovcí, které žijí v té dobrovolné nevědomosti. Bravo, kurva! Já když si v šestnácti koupil šprcku v Kauflandu a ta mi praskla, měl jsem kurva štěstí, že jsem partnerku nezbouchnul, ale hlavně, že pak neběžela na policii udat moje tlusté péro, na kterém ta guma nevydržela vcelku! Sám Assange je zcela irelevantní a já osobně v něm žádného Boha nevidím. Vidím v něm člověka s ideou, který odstartoval něco, co tady mělo být už za studené války v tištěné podobě. Skutečný člověk hodný obdivu je Bradley Manning, který sedí za to, že daňovým poplatníkům chtěl sdělit informace, jak jimi placení vojáci vraždí civilisty, ačkoliv podle televize rozváží svobodu do světa. Dnes jsou vrahové vyznamenáni, morální člověk sedí v lochu a whistlebloweři jsou terčem číslo jedna pro šimpanze Obamu a jeho vládu, ačkoliv bez nich nemohla a nikdy nemůže existovat demokracie v pravém slova smyslu. Člověku se z toho chce akorát blejt, a pokud se vám blejt chce, tento dokument je celkem solidní volba. 70% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama