Reklama

Reklama

Po páde komunizmu sa vo východnej Európe rozrástol organizovaný zločin a pre mnohých  zločincov sa sídlom stala Praha... Nájomný vrah Ray Carver (Cuba Gooding Jr.) dostane objednávku odstrániť vedenie mafiánskej rodiny Tavanianovcov. Nepodarí sa mu však zabiť šéfovho zástupcu Demjana Ivanova (Louis Mandylor), ktorý sa zbabelo ukryl za dievča. Tú Ray zabiť nechcel, čím vlastne nesplnil úlohu, na ktorú ho najali. Objednala ho mafiánska rodina Suverovcov, pretože Tavanianovci porušili prímerie a zamiešali sa im do obchodov. Do ich sporu sa zaplietol aj český drogový boss Nikolaj Dvořák (Bogdan Uritnescu). Michail Suverov (Andrew Bicknell) sa rozhodne vyriešiť situáciu rázne a do Prahy povolá Alexeja Andrejeva prezývaného Vlk (Dolph Lundgren). Väčšina ľudí si myslí, že Vlk je len mýtus a v skutočnosti neexistuje... Ray medzitým prijme zákazku protistrany na zabitie Suverovcov. Vojna medzi mafiánskymi klanmi sa začína. Ray má v Prahe ešte jednu osobnú úlohu. Kedysi dávno v Spojených štátoch prijal objednávku na zabitie muža. Pri čine ho videla mužova malá dcéra Janice. Ray ju zabiť nedokázal a celý život ju z diaľky sledoval a ochraňoval. Nakoniec sa s ňou osobne zoznámi a ona náhodou zistí, kto Ray v skutočnosti je. Ten však nemá čas dievčaťu čokoľvek vysvetľovať, jeho úlohou je zabiť Suverova. Tajne prenikne do jeho sídla a zastrelí mladšieho brata Bobbyho Suverova (Leo Gregory) pred očami jeho priateľky. Práve ona prezradí, kto je vrah a Rayovi ide o život. Michaila Suverova zasiahli na jeho najcitlivejšom mieste, čo má jednoznačný dôsledok - vyšle Vlka na Raya. Ako dopadne súboj dvoch nájomných zabijakov? Pri bitke sa Rayovi podarí nad Vlkom zvíťaziť, ale nechá ho nažive. Ale až budúcnosť ukáže, či to bol dobrý ťah... (TV JOJ)

(více)

Recenze (85)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. a jeho další Qčko (Vysvětlivka: Qčko není tak špatné jako Zetko, ale do Béčka to má daleko). Cuba musí být asi skutečně neuvěřitelné prkno, protože tady taky nehraje a jinde, než v béčkách se ani neobjevuje. A od Dolpha jsem po Icarovi taky čekal něco víc, ale ve výsledku byl jediná koukatelná a ve filmu použitelná postava. Nicméně těžko říct, jestli hrál takového tvrďáka, nebo má už potíže s chůzí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, které má jednu velkou slabinu a několik výrazných pozitiv. Tou slabinou je hlavní hrdina. Nejde tedy ani tak přímo o samotnou postavu, jako spíš o jejího představitele. Cuba Gooding Jr. tu totiž vážně perlí v tom nejhorším slova smyslu, je nudný, otravný a otrávený, nezábavný, v mých očích tomu filmu zkrátka jednoznačně ublížil právě jen on, neboť vše ostatní bylo prostě překvapivě výtečné. Když bych pokračoval například v obsazení, Lundgren ve vedlejší roli zabijáka doslova září, svou roli si dokonale užívá, jako by z něj spadla tíže zodpovědnosti za hlavní roli a je tu prostě jednoznačně hvězdou, hláškuje, je cool, má koule a navíc, jeho souboje vypadají po dlouhé době skutečně choreograficky výborně, nejsou hloupě sestříhané, zkrátka baví a jeho kopy mě doslova nadchly. Ovšem i ostatní postavy, tedy především ty záporné, jsou obsazeny velmi dobře a mají šťávu. Zápletka je pak samozřejmě béčková a naivní jako vždy, nicméně má spád, pořád se něco děje, akce je dost a je slušně zpracována, ikdyž tentokrát poměrně málo krvavá a dokonce mě tu zaskočila i slušně navozená atmosféra, prostě William Kaufman mě hodně překvapil a je především jeho zásluha, že celé toto béčko šlape jako hodinky. A jsem s títmo filmem dokonce spokojen natolik, že mu odpustím i to neuvěřitelně imbecilní a naivní míchání Rumunska s Českem narvaným až po okraj rusákama , ikdyž několik momentů je vážně už na přesdržku :-)! Ale jinak perfektní béčko. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kaufmanovi ty béčkový střílečky jdou, to se zase musí nechat. Ale je pro mě záhadou, proč už podruhý obsadil do role zabijáka Kubu Juniora. Ten může blbnout s čoklama na sněhu, hrát tu druhou buznu v Lepší už to nebude a dejme tomu ještě salutovat v Pearl Harboru. Ale poslat ho na Dolpha? No to snad ne. A přitom v Sinner and Saints měl Johnnyho Stronga, kterýmu by tenhle part sednul jak prdel na hrnec a film by jednoznačně vytáhl k lepším číslům. Takhle to bylo jen na Lundgrenovi, kterej s ironickým úsměškem krosil jednoho Váňu za druhym. Bohužel měl málo prostoru. Jinak nechápu ty režiséry, proč nutěj herce do ruskýho přízvuku. Kua tak ať Rusáci mluvěj rusky, Amíci anglicky atd.. Takhle to působí dost směšně. Zejména Leo Gregory byl se svojí snahou marnej. Takže pane Kaufman je to za 2-3 a příště nechte Kubíka doma. 50% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Šok v mezích zákona. Dolph už se nám vyhrabal z megasraček jako Retrograde, nebo Lucas a servíruje nám, aspoň, průměrnou zábavu. "One in the chamber" potěší tím, že Dolph občas slušně a s nadhledem zahláškuje a má to celkem i švih. Tohle ti Dolphíku sedí, nebrat se vážně, ale ironicky komentovat situaci, a pak všechny postřílet a tvářit se přitom, jako když ráno nakupuju v pekárně rohlíky. Akce je také lépe sestříhaná, než takové to-milion střihů a vidíme hov.....no. Svižnej film, který nenudil a odehrával se i v Praze! Síla. I když občasná schizofrennost-čili byl jsem v Praze a současně v Rumunsku, nechybí. Kdo viděl, pochopí. Na orvní ligu ale One in the chamber nemá ani náhodou. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nájemný zabiják "Vlk" (Lundgren) - "Dva u stolu "2", jeden u stolu "3", čtyři u stolu "6", tři u stolu "8". Dva zásobníky po 17 nábojích je 34. Deset mužů, každej tři rány, čtyřikrát můžu minout. Pal, pal, pal, pal, pal, pal, pal,.... Tak - tady mi zůstaly tři náboje a v pravý... Pal! Jeden náboj :) Krásná náhoda co?" Přesně tak Dolphe!!! Tak tohle můžu a jen mě trošičku mrzí, že nemám odvahu dát pátou hvězdu. Neviděl jsem po roce 2000 lepšího Lundgrena! Takhle měl vypadat Icarus, takhle má vypadat nájemnej vrah, takhle má vypadat Dolph po pádesátce! Musím pochválit i Cubu Jr., ale Dolphík u mě boduje na plné čáře!!! Ta jeho suverenita! - no lahodná BALADA a pastva pro mé něžné očka!!! Jen tak dál švéde, fandím ti! Tohle mě opravdu chybělo. 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu jsou na přední registrační značce taxíku vidět samolepky STK. Tyto samolepky se však v Čechách nelepí na přední značku, ale na zadní. (Matt007)
  • Prvý dialóg hlavnej postavy zaznie až v 30. minúte. (Johnny.ARN)
  • Na konci filmu nastupuje Janice Knowles (Claudia Bassols) do taxíka, na ktorom je značka spoločnosti CCB, táto spoločnosť naozaj existuje a má sídlo v Prahe. (AdamesWWE)

Reklama

Reklama