Reklama

Reklama

Pokoření

Trailer 1

Divadelní herec, který pomalu ztrácí rozum, si začne s mladší, sexuálně nevyhraněnou mladou ženou. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slavný 65letý herec ztrácí paměť a přestává rozlišovat realitu od představ, takže si nabrnkne mladou přelétavou lesbičku (resp. ona sloví jeho), což mu dodá opět chuť do života. Párkrát jsem se absurdnímu průběhu nahlas uchechtl a Al Pacino jako vždy famózně válel, proto mě docela zajímalo, kam se zvláštně schizofrenní (senilní?) dramedie vyvine - aby onen vztah uzavřela jednou "rozchodovou" hádkou a šmytec, divně skončila. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

The Humbling byl pro spíš než film tak taková divadelní hra nahraná na kameru.Pro Al Pacino to bylo asi silné téma a myslím,že je to i z filmu a jeho výkonu častokrát znát.Příběh o herci co ztrácí jak sám říká talent a zkouší se rehabilitovat o více jak dvě generace mladší dívka,která se stane jeho milenkou a i vzpruhou v tom pokračovat v divadelních rolích i když konec není zrovna z kolonky šťastných.Mě to moc nechytlo a tak za mě celkově 60 % a tři hvězd. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vyzera to ako starecka verzia filmu Birdman a v ulohe herca za zenitom, ktory riesi svoju karieru, ale zaroven mu uz trochu preskakuje tu je stale famozny Al Pacino. Jeho vykon je uchvatny a je jedinym dôvodom preco vidiet tento inak dost priemerny a miestami nezazivny film. Chvilami je Pacino tak dobry az som sa bal, ci sa dozije konca zaberu. Vsetci ostatni herci su len figurkami do poctu. Filmu najviac skodi existencia Birdmana, ktora nazorne ukazala o kolko mohol byt vysledok lepsi. 5/10. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Knihy Philipa Rotha se sice vzpírají zfilmování, ale filmaři se stále pokouší z nich ten film udělat. Barrymu Levinsonovi se to povedlo snad nejlépe, a vlastně nevadí, že scenáristé příběh značně pozměnili. Důležitá je hlavní postava psychicky i fyzicky nedostačujícího stárnoucího herce, které se výborně zhostil Al Pacino. Vlastně jedinou hereckou partnerkou mu byla Greta Gerwigová, která se vedle něj nijak neztrácela. Jo, lepší, než jsem čekal, takže zaokrouhluji nahoru (70%). ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Al Pacino si zakoupil filmová práva k románu Philipa Rotha ihned po jeho vydání roku 2009. Jistě sázel na to, že postava stárnoucího herce Simona Axlera bude jako stvořená pro jednu z jeho expresivních hereckých kreací. A sázel správně. Stejně jako Simon Axler na jevišti nehraje své postavy, ale žije jimi, neboť vycházejí z jeho nitra, tak i Pacino nehraje Simona Axlera, on JE Simon Axler. Když k tomu přidáme dobře napsané dialogy, zručnou režii veterána Barryho Levinsona a zajímavý výkon „protihráčky“ Pacina, u nás méně známé Grety Gerwig, potom nám vyjdou necelé dvě hodiny skvostné podívané, které utečou jako voda. Více takových ! ()

Galerie (96)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v George divadle v New Yorku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Torontu 2014. (Terva)

Reklama

Reklama