Reklama

Reklama

Man Walking Around a Corner

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Velká Británie, 1888, 1 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých filmov, ktorý je tvorený iba pársekundovým záberom. Zachytáva muža, ktorý sa prechádza okolo steny pravdepodobne na ulici. (Marek1991)

Recenze (18)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Paráda a první westernový hrdina na světě ! Všimli jste si toho pláště klobouku a té pistole ?! A ten krok ! ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Záběr muže jdoucího po nároží složený ze 16 fotek, pořízených 16-čočkovou kamerou, kterou si vynalezl sám Louis Aimé Augustin Le Prince. Dneska se tomu říká GIF. Neví se přesně kdy ani kde snímky vznikly. Spekuluje se ale, že v Paříži již v roce 1887. Je to zárověň jediná kompozice zaznamenaná na le Princovu šestnáctku, jež se zachovala. Tady jsou ty cca 2 vteřiny v lepší kvalitě, než na YouTube. Protože měla kamera 16 čoček v rozložení 4x4, lze si všimnout, jak domy v pozadí ulice "putují" zpoza rohu a zpět tak, jak jednotlivé čočky na jistě mohutné kameře zaznamenávaly své snímky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ide o priekopníctvo, ale či už s horšou kvalitou alebo upravenou lepšou je to skoro o ničom, ale podarilo sa niečo zachytiť, čo už samé o sebe stojí za tu hviezdu, hviezdu, vďaka ktorej žiari sa mohli neskôr rozžiariť iné do plne krásy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pri potencionálnom zachovaní vo vyššej kvalite by som dal priemerné 3*, ale nakoľko nič (takmer) nevidieť bohužiaľ iba jedna...aj tak, klobúk dole že sa to zachovalo, takže aspoň z úcty... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Môžeme pozorovať uprený pohľad hlavného hrdinu na kameru, ktorý prevŕtava svojimi jastrabími očami diváka. Nadšenci skrytých významov by povedali, že sa pozerá divákovi priamo do duše. Práca s hercom je ešte amatérska, keby sa stále točilo s pohľadom len do kamery, pôsobilo by to rušivo. ()

TERRORDROME

všechny recenze uživatele

Louis Aimé Augustin Le Prince ( UF! ) a jeho tretí trojsekundový snímok z roku 1888, na ktorom je vidieť veľké hovno ( alebo čosi podobné hovnu ). Škoda. ()

Vilem_Dojiva 

všechny recenze uživatele

Strhující herecký výkon, neuvěřitelná práce s kamerou, parádní soundtrack; skutečně tohle je jeden z těch snímků, které zestárly do krásy a přiznám se, občas u něj slza ukápne. ()

Chocolole

všechny recenze uživatele

Kdo tento "film" hodnotil, tak si nejspíš něco šlehnul, a nebo je Honimír po co nejvíce hodnoceních, protože posuzovat dílo dle 2 sekund, kde pán v klobouku obejde roh domu, je jako exkrementovat a neutřít si pozadí (jak hodnotit herce, kameru, příběh?). Naopak Roundhay Garden Scene (také dvousekundový kraťas od Austina Le Prince) už alespoň jistou fundamentální kompozici má. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

36% / Myslel jsem si, že Roundhay Garden Scene je opravdu těžko hodnotitelný film ale toto je ještě horší, tady fakt máte pocit, že toto snad není možné, sice neříkám, že jde o něco otřesného ale pozorovat necelou sekundu někoho jak udělá 3 kroky a mimo to se nic neděje tak jako co, sice to na potřetí už celkem dávám ale i tak jde o velmi těžko hodnotitelný film a mám pocit, že výše zmíněný Roundhay Garden Scene dostane ode mne 4 hvězdy, v porovnáním s tímto jde totiž o mistrovské dílo. ()

Reklama

Reklama