Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach ti producenti, kurvy nenažrané! Docela svižně plynoucí pohádka "Sedmero špinavců pana Fazolky" dostane ve třech čtvrtinách brutální twist. Produkce patrně zjistila, že už tak chudá kasička zeje. Nejprve se jim na to vysral scénárista, posléze se hlady omluvili střihač, kameraman a režisér a tak se hoši rozhodli pro krizové řešení! Přepsali film na nějakého bezdomovce, zacpali mistru Beanovi hubu nekrytým šekem, během několika minut nechali urychleně postřílet všechny herce, ani se neobtěžovali odevzdat těch sedm thompsonů zpět do půjčovny a vrátili se k tolik lukrativnímu dovozu hader z Číny. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

To je hodně tuctovej Tucet špinavců.Zase je to takový realistický,protože kolik vojáků z tuctu je netuctově vtipných,že..Natož z osmi.Takže tady jeden.D.Dyer.A to je jaksi potíž,protože ten se hodí na přivožralý britský chuligány skvěle a takovýho přerostlýho Švejka by určitě taky dal,ale u Commandos by šel nejspíš tak za kuchaře.Nebo okamžitě do kopru.Nemluvě o tom malym chcípákovi,kterej asi 3x omdlel,tak jsem furt čekal,že vyjeví nějakou obzvlášť vykutálenou zabijáckou dovednost,čehož jsem se nedočkal.Tedy pokud se za ní nebere telepatická schopnost zasalutovat vteřinu před dírou do plic. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Veskrze přímočarý, až primitivní scénář nemastně neslaně opisuje 3 epizody Bratrstva neohrožených (a 100+ jiných válečných filmů) – tvrdý výcvik; seskok a navázání kontaktu s fešnou odbojářkou; exekuce speciální operace (tzn. odpálení ohavně CGI radiové věže a 2 videoherní přestřelky, přičemž třeba v té "fatální s morálním dilematem" na statku je onen sadistický esesák (přežil?) za totálního blba – podobně jako naši hrdinové proto, že ho na volném prostranství rovnou neodprásknou). Kamera se zhlédla ve stylu "protřepat, nekoukat", celá výprava vypadá lacině a ve výsledku nepřináší snímek nic, kvůli čemu by stál za pozornost, přestože úplně céčkově nezvládnutý zase není. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je sympaťák, to vie každý. A väčšinou (2012 KONIEC SVETA :-)) si vie dobre vybrať úlohy. Aj teraz ide o sharpeovskú úlohu veliteľa, ale... film pôsobí akosi polovičato. Niektoré línie a osudy postáv nie sú dokončené, niektorí záporáci sa zjavujú a miznú, akoby boli pri natáčaní len jeden deň... Nenudil som sa, ale nevyužitie potenciálu či už krás zimnej škandinávskej krajiny alebo príbehu (resp. vzťahov medzi postavami) ma fakt zamrzelo... Nič neriešiace ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU je určite zábavnejšie a v konečnom dôsledku i zmysluplnejšie... A vlastne aj aj taký MARIŇÁK 2 pôsobí celistvejšie... Ak výprava SAS na cudzie územie, tak radšej BRAVO TWO ZERO... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od tohoto béčkového válečného filmu jsem nečekal moc a bohužel můj předsudek byl v tomto případě zcela přesný. Akce ke konci tak hrozná nebyla, ale já prostě herecké výkony většině hercům něvěřil a Sean Bean to nezachránil. Členové SAS a podobných speciálních jednotkek byli machři, kteří se zasluhují nejvýší pocty, ale Age of Heroes jim je zdaleka nepřináší. Bohužel další film, na který rychle zapomenu tak třeba příště někdo přijde s lepším kouskem... 4/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Postava Iana Fleminga je zobrazená so stuhami vojnovej medaily z rokov 1914-18 a medaily za víťazstvo, udeľovanej za službu v rokoch 1914 až 1918. V skutočnosti sa Ian Fleming narodil v roku 1908 a nikdy neslúžil v prvej svetovej vojne (mal desať rokov, keď vojna skončila). (Johnny.ARN)
  • Keď sú z tiel zosnulých vojakov sňaté identifikačné disky (psie známky), odoberú sa oba disky. V skutočnosti mal byť odobratý iba červený disk, pričom zelený disk zostal na tele, aby ho identifikoval. (Johnny.ARN)
  • Význam skratky „RDF“ (Range and Direction Finding) je hľadanie vzdialenosti a smeru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama