Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Major Jones (Sean Bean) ke konci druhé světové války dostává tajný úkol. Vytvořit speciální jednotku, a s ní získat plány radarových věží německých vojsk v Norsku, a tyto věže i zničit. Kromě ověřených mužů se do jeho jednotky přidává vojín Raines (Danny Dyer), který si odpykává trest za zbabělost, a touží dokázat, že si opovržení nezaslouží. K ukázání své odvahy budou mít ve sněhem pokryté krajině příležitostí více než dost ... Při sledování filmu jsem si říkal, jestli náhodou nesleduji Bratstvo neohrožených v sestříhané verzi (např. kopie výcviku, prvního z dílů Bratstva zde zabrala asi deset minut). Bohužel střihačovi se stříhání moc zalíbilo, takže v těch několika bojových scénách (asi dvou) jen těžce hledáte kdo je vlastně kdo, a vlastně až po skončení scény pátráte kdo vlastně přežil a kdo ne. Taktéž závěrečnou scénu jsem moc nepobral - hrdinové maj na mušce nepřátelského kapitána (jeho zabití by patrně vyvolalo v řadách nepřítele chaos, a mohli by svého přítele zkusit osvobodit, nebo aspoň zdrhnout, ale ne - rozhodnou se sejmout jednoho z vlastních řad, aby sebrali nacistům trumf z rukou - to je panečku řešení). Ale nechce se mi film odepsat úplně, určitě se mi líbila hudba i zvuk (ten měl minimálně v bojových scénách skvělou dynamiku), a taktéž herecké obsazení nebylo k dispozici (v krátké době už ve druhém filmu potěšil Aksel Hennie)... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Tak se píše v popisku na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí takových commandos, uzná, že je to natočeno v celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh je málo propracovaný a tak docela nezáživný. Už na začátku chybí nějaký logický pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň taková podivnost. Střih nemá logiku a je zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší stopáž, aby každá dějová etuda mělo více prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack. Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak opět nevyužitá šance na pořádný biják. ()

Reklama

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších negativních příspěvků jsem čekal větší béčkový propadák, ale zase tak hrozné to nebylo. Příběh mě bavil a Sean Bean mě nezklamal. Jelikož mám nastavenou laťku hodně vysoko (u těchto výpravných misí z 2.světové války) díky 43 let starému filmu Kam orli nelétají, tak pochopitelně vše už beru s rezervou a nečekám šokující překvápko. Ty orly doporučuji všem! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze snímku mám trochu rozpačitý pocit a skutečně netuším, jak hodnotit. Válečná tématika je pro mě pole neorané a voda neznámá. Nevím, jak dalece se děj blíží skutečnosti a hodnocení, které se mu zatím dostalo, je velice matoucí. Že by tolik znalců historie z období druhé světové války? Film byl natočen docela dobře s veškerou brutalitou, která provázela zvěrstva páchané nacisty na civilním obyvatelstvu. Žádné mega akce nečekejte, je to opravdu komornější, což je podle mě pochopitelné. Pokud to byl příběh skupiny elitní jednotky, tak to ve skutečnosti asi nebyly masy vojáků. Nicméně se zde objevil jeden nešvar, tak typický pro akční filmy. Museli zde vrazit babu a to mimořádně krásnou a schopnou babu, která nejenže dovedla zacházet s kanónem, ale byla statečnější než cvičení vojáci. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní námět ( britské komando vysazené v týlu nepřítele dle skutečné události ) a skvělý Sean Bean plus Aksel Hennie ( který hrál norského odbojáře v daleko lepším a realističtějším Max Manus ) a přesto tenhle film promrhal svůj potenciál, protože působí nějak televizně, nevtáhne do děje a působí sterilně a celkově nevěrohodně. Škoda. PS: První půlhodinu tam furt někdo jenom řve a dostat se jako divák až k akci vyžaduje trpělivost . ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • V škótskej tréningovej scéne inštruktor Mac (William Houston) hovorí „..a pre tých z vás, ktorí ma nepoznajú, čakáte veľké prekvapenie“ a „...teraz to skúsme, náš prvý infarkt, však?" Tieto riadky sú takmer totožné s tými, ktoré nahovoril RSM Sandy Young (Jack Watson) vo filme Divoké husy (1978). (Johnny.ARN)
  • Počas prestrelky vo Francúzsku sa vzadu potuluje muž, možno komparz alebo člen štábu. (Johnny.ARN)
  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama