Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak zlé, jak tu spousta lidí píše. Na druhou stranu to není ani nic geniálního. Herci se docela snažili a těch devadesát minut mi vcelku dobře uteklo, ačkoli je pravda, že víc jsem se bavil ze začátku a ještě v průběhu výcviku. Pak to šlo trochu z kopce. Rozpočet filmu evidentně velký nebyl a na vizuálu je to znát, ale i tak dávám 5/10. ()

WillyMarks odpad!

všechny recenze uživatele

no tak po tomhle jsem vážně už mimo mísu :D nejen že je to Béčko, ale peníze byli snad jen na polovinu filmu, poněvadž ten konec, to netuším, prostě nemůžu z toho. Jediný důvod proč jsem se na toto podíval byl Sean Bean, jelikož jsem chtěl zjistit jestli tu umře, stejně jako ve všech jiných rolích, no a co se dozvím??? nic , jedno velký nic...prostě koukáte a najednou titulky, tak kde to jsme? členové upa supa nejlepšího komanda vypadají jak zevláci a velitel SS jednotek vypadá jak teplej, a ještě se snaží hrát si na drsňáka. K tomu neverbální povely mezi vojáky jsou na úrovni dětských let :D Ach jo, jsem vážně znechucen naprosto vším. Přitom tenhle skutečný příběh je skvělým námětem pro nějaké drsné válečné drama, ale takhle to zprznit.... Všechno je tak laciné - kamera, střih, herecké výkony...možná ta hudba by celkem ušla, ale jinak nic... Buď všechny peníze a naděje vložili do Edda Starka a zapomněli na film, anebo ho museli opít natolik, že tu roli přijal.... hroznej odpad! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. 63% ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. První čeho si člověk na tomto snímku všimne je,že celé to pusobí jako byl to natočili nějací amatéři. Atmosféra absolutně nepřipomíná 2.světovou válku a místama jsem se musel smát,jak směšně působí můj (bohužel) oblíbený herec Danny Dyer v roli nenapravitelného vojáka,který se najednou stane krotkým beránkem. A to jen proto,aby mohl být v nějakém komickém komandu,kde vedle sebe stojí jeden 60kg hošík vedle druhého. Těšil jsem se alespoň,že uvidím nádhernou krajinu... nic! Sněhu je tam,ale dost. Jinak Sean Bean - tragický (v tom bílém roláku byl nejlepší) - 4% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A TO JE DŮVOD PROČ POTŘEBUJEM LIDI JAKO JSTE VY. MUŽE SE CTÍ A ODVAHOU..... A SE CTÍ PŘICHÁZÍ SLUŽBA A OBĚTOVÁNÍ“..... /// Operace GRENDEL – úkol pro speciální jednotku, která ovšem nebude oficiálně existovat ....ble, ble, ble ...prostě tajná mise do německýho týlu a velí tomu Boromir. Snažím se to brát vážně, ale těžko se mi odolává úvahám, že scénář napsal 10ti letej člověk. 100x viděný a milionkrát slyšený – což je horší. Taky v soutěži sympatičnosti tomuhle ,,komandu“ konkurujou snad jen Teletubbies. (Dělaj frajery a hajzly maj na chodbě!) A tak před akcí utužujou disciplínu, střílej, běhaj a hrajou si na tvrďáky (velitelé). Zkompletujeme si příběh o tom, jak se Reines do jednotky dostal, jak tam zůstal a že je potřeba ve filmovým průmyslu zacelit ďouru. Tenhle film NEMÁ KOULE! Pohybuje se na hranici paskvilu a parodie (vtipný tu bohužel není nic). Pár světlých okamžiků vnáší esesáci (i když velitel je zřejmě buzna...). BUDE TO TVRDÝ! TO UŽ JSME ZAŽILI! (to není rozhovor z bordelu!) NECHŤ MI BŮH ODPUSTÍ – finále je SRAČKA! Co taky čekat od komanda, kterýho člen nikdy nikoho nezabil a průvodcem je Barbie (bez Kena). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak 2 Angláni a jedna Norka objeví Švédsko. 2.) Válí se mi doma ,,RDF“ přístroj. 3.) Chci vidět, jak jednotka SS dělá rodinnej portrét. 4.) Jsem pořadatel soutěže ,, O nejtrapnější komando“. 5.) Thx za titule Scarabeus_IV. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • V škótskej tréningovej scéne inštruktor Mac (William Houston) hovorí „..a pre tých z vás, ktorí ma nepoznajú, čakáte veľké prekvapenie“ a „...teraz to skúsme, náš prvý infarkt, však?" Tieto riadky sú takmer totožné s tými, ktoré nahovoril RSM Sandy Young (Jack Watson) vo filme Divoké husy (1978). (Johnny.ARN)
  • 30 Commando Unit, o ktorých film pojednáva, vznikli na základe návrhu Iana Fleminga. Na ich základe vznikla po vojne elitná SAS. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama