Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Neuveriteľný snímok! Nádherný príklad práce s divákom, ktorý tu už nie je len pasívnym pozorovateľom, ale stáva sa súčasťou deja, pomyselným stredobodom diania, okolo ktorého sa točí celé kolokvium postáv a postavičiek. Muž na Mesiaci nie je film na aký sme zvyknutí, ide skôr o jedno veľké kúzelnícke predstavenie a my máme to šťastie, že sedíme v prvom rade - a tak môžeme zblízka pozorovať pestrofarebné a rozmarné extempore mága Jima Carreyho, ktorý pred našimi očami vyťahuje z klobúka jedného zajaca za druhým, spoza uší nám vyberá desaťkoruny a zo vzduchu zhmotňuje nádherné kytice ruží. Forman opäť dokazuje, že patrí medzi najtalentovanejších režisérov svojej doby. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli ten film odpovídal aspoň trochu skutečnosti, tak je pro mě velkou záhadou, jak Andy Kaufman přišel k nálepce nějakýho slavnýho komika. Podle filmu mi přišlo, že byl možná schopnej mystifikátor, ale zároveň zoufale nevtipnej. Vtipný mi přišlo snad jenom to, jak mu nikdo nechtěl věřit, že má rakovinu. Možná to Forman blbě natočil a Jim Carrey blbě zahrál a Andy Kaufman byl ve skutečnosti opravdu vtipnej, ale tenhle film je nuda. Od Formana jsem čekal víc. Nejlepší na celym filmu je písnička Man on the Moon od R.E.M. 30% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto hnusnej, debilní, idiotskej, vůbec se mi nelíbil!!!!!......Ne, ne, ne, ten film je naprosto skvělej a strhující!!!!....Tak a co je teď pravda a co mystifikace? No a podobnou schízu museli zažívat diváci one-man-show Andyho Kaufmana, mistra v mystifikaci, člověka, který žil strhující, bláznivý, zábavný i smutný život zároveň. A takový je i tenhle film a to už myslím vážně :o)). Mistr Forman věděl, že takový životní osud stojí za zfilmování. Jeho režie je naprosto brilantní, svěží, jako kdyby to natočil mladý tvůrce na vrcholu sil. Jim Carrey mu to rozhodně nekazí, je báječný, ale ještě víc se mi líbil jako Kaufmanovo alter-ego Tony Clifton, to jsem mohl potrhat smíchy. Ty dvě hodiny filmu se sledují jedním dechem. Bravo! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miloš Forman je pre mňa mocnou režisérskou autoritou. Jeho filmy majú obrovskú silu emócie a kvalitu umeleckého génia. Inak tomu nie je ani pri snímku "Muž na Mesiaci". Z hercov dostal to najlepšie, čoho boli schopní. A iste nikto nepochybuje o kvalitách hercov, ktorých do tohto filmu obsadil. Ano, patrí medzi nich aj Jim Carrey! Človek, ktorý síce odštartoval svoju kariéru prostoduchými úlohami v primitívnych komédiach, ale tam jeho herecký talent rozhodne nekončí. To ako zahral postavu komika Andyho Kaufamana je dych berúci výkon. A Forman tiež dobre vie ako ísť na burliváčku Courtney Love. Pretože ju znova vyprovokoval k famóznemu herectvu. No a Danny DeVito pod jeho taktovkou sklamať ani nemohol. Výnimočný film! ***** ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená a zahraná biografie legendárního komika Andyho Kaufmana. Co mě na tomhle filmu fascinuje nejvíc, je právě to, že se ten životní příběh skutečně odehrál. Smál jsem se i plakal zároveň a jsem rád, že jsem se dozvěděl o Kaufmanově existenci touto formou. Takže? Vezměte si lopaty, bude to hlína... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (35)

  • Ačkoliv to není ve filmu vysvětleno, tak muž, který rok po Andyho (Jim Carrey) smrti vystoupil jako Tony Clifton, byl ve skutečnosti Andyho bratr Michael. (Nathaniell)

Reklama

Reklama