Reklama

Reklama

Ďábel se třemi zlatými vlasy

(TV film)
  • Německo Der Teufel mit den drei goldenen Haaren

Obsahy(1)

Aby si chudý mládenec Hans mohl vzít za ženu královskou dceru, jak mu to předurčil osud, musí splnit přetěžký úkol, přinést tři zlaté vlasy z hlavy ďábla. Ten už po dlouhou dobu sužuje zemi... (oficiální text distributora)

Recenze (35)

honz 

všechny recenze uživatele

Folklorní pohádka Tři zlaté vlasy Děda-Vševěda, ovšem s některými odlišnými motivy, než jak jsme zvyklí z pera Karla Jaromíra Erbena. Plaváčkovi (zde Hansovi) pozmění text dopisu od krále pro královnu loupežníci, a tím mu dopomohou k princezně. Místo Děda-Vševěda zde vystupuje Ďábel, který zná odpovědi na tři mladíkovy otázky. Podle mě celkem pěkná pohádka se zajímavě provedeným obrazem pekla. ()

Carmen001 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení ostatních uživatelů odpadem... Mně se ta pohádka celkem líbila, nenudila, hezká příroda a hezká princezna. Je pravda, ze němci moc pohádky točit neumí, ale tato se jim v celku povedla. Jen jejich ztvárnění ďábla bylo otřesné. Za to dávám * dolů a myslím že hodnocení 60% je akorát:)) ()

Reklama

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Jo jo je to tak.Němci a jiní co šprechtěj neuměj točit filmy(nepočítám-li několik skvělejch vlaštovek co jim uletěli) ba ani seriály a už vůbec ne pohádky.Tohle je jedna z otřesných zhovadilostí u které jsem kroutil hlavou nad trapností scénáře.Záporného prince bych za jeho otřesné hraní nakopal.Ďábel vypadá a chová se jako kret.n.Takže jedninné kvůli čemu se na to dá dívat je půvabná princezna,ale i tu mohli v detajlu snímat z té strany bez jizvy.I tak jednu hvězdu právě za ní. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Německé a Rakouské pohádky nejsou nikterak dobré, ale zde se z počátku zdálo, že by to mohla být ta lepší pohádka těchto zemí. Bohužel hrubo od odchodu hrdiny směrem do pekla začal příběh zadrhávat (Potenciál v 3 dobrých skutcích tu byl, ale to bylo tak vše) a vstupem do pekla šel příběh úplně ke dnu (Čert tu byl jeden a na to, že to měl být sám Ďábel, tak neuměl zhola nic, byl trapný a to dokonce i vzhledově. Jakási Ježibaba v pekle? Navíc taková co ráda kdekomu pomůže? Zisk vlasů a odpovědí byl také velmi slabý.). O tom jak mohutné jsou ty tři vlasy ani nemluvím, takový chomáč vlasů co donesl hrdina do království nemá kdekdo ani na celé hlavě. Kladem je nečekaně pohledná princezna a to je asi tak vše. Zvažoval jsem 2z5, ale po dalším shlédnutí bych tuto pohádku stejně srazil na 1z5. = 1z5 ()

Luisis odpad!

všechny recenze uživatele

..aneb největší PSYCHO jaké mne v kinematografii dokázalo zasáhnout.Tohle je špatné už od sedačky na které seděl scénárista, který na kousku ohlodaného hajzlpapíru ukazoval režisérovy scénář z tohohle filmu.Vydržel jsem asi 40 minut.Jsem fakt odvážnej.Proč tak laciná a ubohá vykrádačka?Dědo Vševěde vidíš to?Škoda klávesnice psát dále.Utrpení děs.Totální Nesympatičnost herců jako Německý standart samozřejmostí - 1% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama