Reklama

Reklama

VOD (1)

Snadno se přidáš, ale dokážeš vůbec někdy odejít?  Marisa, 20letá německá dívka nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, bojuje a její další kérka bude portrét Adolfa Hitlera. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří a kde nenávist, násilí a těžké kalby jsou na denním pořádku. Když se k této skupině přidá 14letá Svenja, jeví se Marisa jako její idol: splňuje tu nejčistší představu o bojovnici bojující za ideály skupiny. Ale Marisina přesvědčení naberou pomalu jiný směr, když náhodou potká mladého afgánského uprchlíka. V konfrontaci názorů dochází poznání, že černé a bílé principy jejího gangu nejsou jedinou cestou. Bude Marisa schopna se vymanit z vlivu této skupiny? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEMÝŠLEJ KOMU VĚŘÍŠ....“ /// Ze života německý mládeže, která má poněkud jinačí starosti, než ta z jihu. Nejde jim vo hulení čuráků (co kecáš, dyť taky….), jako o vyjádření SVÝHO politickýho názoru. Nosej trička a kérky s číslem 88 (nechápu…Jágr má přece 68? Tak proč…a jó…!), poslouchaj ,,nedostupnou“ muziku, zřejmě znaj i ,,A.C.A.B.“ a rákosník je pro ně třídní nepřítel. Jsou prostě 100% Deutsch! … Kurva ty Němci jsou zase vo kus dál! Zatím co my se nostalgicky dloubem v v punku, voni se hrabou ve svoji NEO současnosti. Já tomu prostě 3* dát NEMŮŽU! Má to v sobě autenticitu, je z toho cejtit ,,současnost“ (pičo zavolej Spáčilový, ty máš slovní zásobu!...), výpověď, pravda (a láska? No tak určitě… třeba k tomu chlápkovi, kterej když vysílal, tak měl celej národ puštěný rádio…). A taky mám dojem, že na rozdíl vod drsnejch Srbáčů, tady nevítězí forma nad vobsahem. Když se k tomu přidá sympatickej výkon A. Levshin… nemusí mě nikdo podezírat z neobjektivity a nadržování jakýmukoliv hnutí či skupině obyvatelstva. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás v rodině se odjakživa Mikešův kámoš nejmenoval Jácíček, ale Nácíček. 2.) Jsem taková hezká potetovaná nacistická kunda (…počkej - kluk nebo holka? Hmm, teď nevím…). 3.) Thx za titule ,,Gadza161“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, veľmi dobrý. Príbeh v podstate tiež celkom obstojný, aj keď miestami úplne mimo logiky. Marisa svojim prejavom pôsobila fakt schizofrenicky - raz ako arognatná a bezcitná mrcha, inokedy zas milá a súcitná dievčina. Akoby po celý príbeh váhala, na ktorej strane je lepšie stáť. A táto jej nerozhodnosť vytvorila v podstate celú zápletku, ktorá tak pôsobila dosť nekonzistentne. Takže celý film napokon zanechal len priemerné dojmy, hoci potenciál bol podľa mňa určite vyšší. Niektoré hlavné postavy tam boli absolútne nevyužité, predovšetkým mladučká Svenja, ktorá tam napokon tvorila vo všetkých situáciach len nejaké krovie. Pritom myslím, že práve ona mohla byť tou hlavnou zmenou v celej zápletke... ()

Reklama

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Depresivní film, další, prostřednictvím kterého se němci snaží reflektovat svoji nacistickou a vlastně i tu nedávnou neonacistickou historii. Snaží se najít odpověďi na otázku, proč se problémová mládež v německu v jeho novodobé historii často přikláněla k této ohavné ideologii. Zajímavá dějová smyčka, dobré obsazení a herecké výkony patří k pozitivům tohoto filmu, celé to však kazí místy naivní a ne zcela uvěřitelný příběh a také velmi pomalé tempo vyprávění. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

silná a nielen stále aktuálna, no v poslednej dobe prekvapivo ešte stále silnejúca v naliehavosti - téma neonacizmu ako forme nekontrolovateľnej vzbury más mladých ľudí (a až priveľmi kontrolovanej manipulácie pár ambicióznych jedincov) je tuto podaná ako príbeh dvoch rebelujúcich dospievajúcich dievčat, ktoré vedú k voľbe naonacizmu ako životného postoja rôzne východiská - v prvom prípade je to a priori sugerované postoje nadobudnuté skrz výchovu, v druhom problémové detstvo siroty. miestami surové (no podľa mňa nie prehnane a chcene kvôli efektu) a formálne nenapadnuteľné. o zrozumiteľnosti posolstva a názoru autorov na problematiku sme síce po filme diskutovali, no ja som bol zastáncom tej strany, ktorá tvrdila, že sú jasné a správne - odsúdenie fanatizmu, poukázanie na nezmyselnosť nielen násilia, ale aj toho, čo za ním stojí - bezmyšlienkovosť a zmätenosť. zároveň však poukázanie a možno snaha o zamyslenie sa nad tým, kde to môže koreniť a čo to môže spôsobovať. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šukat nezletilou pokladní z Tesca hnusnou tak, že se vám kroutí prsty u nohou a myslíte při tom raději na nějaké roztomilé, chundelaté, hospodářské zvířátko, musí být takový opruz, že to nabyté trauma prostě musí někudy ven. Někdo vstoupí do církve a přijme to jako Boží trest, jiný si ze zoufalství oholí hlavu, vytapetuje si záda Hitlerem a mlátí na potkání všechny ty zlé, přičmoudlé přistěhovalce, protože připravují mimo jiné poctivé, rodilé Němce o tolik žádané pozice metařů, stavebních přidavačů, vyvážečů žump a vytíračů hajzlů. Tolik odborně ve zkratce ke kořenům militantního neonacizmu. Nechápu, proč se někdo vůbec namáhá rozebírat a poukazovat. Prostě banda vymaštěných, slaboduchých lopat, které nedopatřením unikly čistkám potratových klinik a místo na skládce genetického odpadu skončili v civilizaci. Nezkrotná touha po pocitu sounáležitosti, nejlépe zaštítěná nějakou roztomilou, patologickou ideologií, je náramná berlička, jak se vyrovnat s nehostinnou realitou a mentální retardací. A je to prašť jak uhoď, vyhledáváte li první tvář na vietnamských tržnicích či nastavujete druhou při nedělní mši. Je to kolaborace s teroristy na obou koncích extrémistického spektra. Každopádně, jakmile jednou vyhladíme všechny ty araby, asiaty, buzeranty, cigány, negry a židy a zbudou jen nacisté a kudlanky, doporučoval bych zaměřit se na ty zasrané důchodce! Smrdí, neproduktivně nám ujídají ze společného talíře, obírají ty ubohé zdravotní pojišťovny o tarifní body, že si pak poctivě pracující našinec musí cvakat i blbé amalgámové plomby a platit výpalné lapiduchům, kteří by jinak s třicítkou měsíčně pošli hlady, a v neposlední řadě šouravě zasírají uličky v Kauflandu v honbě za rohlíky za korunu. Kultura nakupování je pak naprosto v hajzlu, což mě nesmírně pobuřuje. Jo, a málem bych zapomněl! Ten film je totálně nudná, tendenční, kýčovitá sračka a raději si místo toho pusťte Zimíra, Němce jako poleno! Takže, milí křesťané, homosexuálové a fašisti, své stížnosti, prosím, zasílejte na pomo@csfd.cz, třeba už mě taky konečně zabanuje, protože jsem nevybíravě vulgární v diskuzích a mám fuj, fuj komentáře! Chodit kolem mě jako kolem horké kaše, protože mi kdejaký mentál leze na profil, což přitahuje prodejce děsně výhodných pojistek a malware telefonních operátorů, a při tom na pouhou žádost kdejaké bezvýznamné bonzácké mrdky zařezávat bez mrknutí oka a jakékoliv snahy o pátrání po příčině slušné uživatele, kterým náhodou někde výjimečně ruply nervy, není nic jiného, než zkurvené pokrytectví!!! Zbavíte se zlého verbala a budete si moct bez rozčilování plně vychutnávat bigotní čistotu šosácké databázičky! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o absolventský film režiséra Davida Wnendta, jenž studoval na Vysoké filmové a televizní škole v Postupimi. (claudel)
  • Hudbu k filmu skladatel a producent Johannes Repka nahrál s anonymními skinheadskými hudebníky, kteří se od použitých písní distancovali a smluvně zakázali jejich šíření mimo soundtrack k filmu. (Terva)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama