Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thomas je dánský čtyřicetiletý gay, který touží stát se otcem. Jede do Brazílie adoptovat dítě. Setkává se s náladovou, vášnivou a těhotnou Mariou…  Thomas, dánský architekt všem řekne, že jede na prázdniny, ale není to tak úplná pravda. Ve skutečnosti zoufale touží po dítěti. V Dánsku jeho žádost o adopci z důvodu, že je gay, byla zamítnuta. Thomas se doslechl, že by si možná mohl koupit dítě v Brazílii, ovšem je to v rozporu se zákonem. Architekt se dostane do potíží, ale potkává jednu ženu, která zcela změní jeho život… Toto je příběh o touze, neočekávané lásce a o skutečných lidských hodnotách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý na světě žije svůj šťastnější nebo méně šťastnější život. Thomas žije například spokojený život, peněžně absolutně zajištěný, což u Seveřanů podle mě bývá častěji zvykem, než například u Čechů. Od toho si také odvozuji názor, že Seveřani jsou celkově neskutečně rozmazlený národ a hledaji složitosti v jednoduchostech. Stejně tak to hledá i Thomas, který než aby si adoptoval dítě v jiných zemích v Evropě, zkouší to rovnou v Brazílii, ale co v Brazílii, on se vydá hledat dítě přímo do slumů. No, proč ne, jeho boj. Díky tomu je ve výsledku film velice zajímavý. Ukáže život klasického Brazilce, který nemá život na provázku, jako právě on a představí ty neuvěřitelné rozdíly, které mezi sebou rozkrývají dvě, naprosto odlišné národnosti. Nejdříve mi to přišlo naprosto šílené, přišlo mi to, jako kdyby rozmazlený člověk nevěděl co s penězi a tak je investuje do své radosti, která se mu nakonec vymstí. Ještě aby ne. Nakonec jsem to trošku pochopil, ale stejně...nedokážu si představit, že by nad tím kdokoliv přemýšlel v Česku. Natolik rozmazlený národ pořád asi nejsme, aby nás napadli takové věci. Nicméně pro tu atmosféru filmu a zobrazení života v brazilských slumech si tenhle film pozornost určitě zaslouží a především jsou to jediné důvody, díky kterým jsem film vydržel sledovat. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príbehový konštrukt pôsobil dosť neuveriteľne, ale sledovať jeho prostredníctvom život v Brazílskych slumoch bolo celkom zaujímavé. Najviac ma však v tomto filme potešil ako inak David Dencik, ktorý konečne nehral nijakého úchyla, kriminálnika ani psychopata, ale priateľského a milého otca rodiny. Fakt som si túto jeho rolu vychutnala! Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Reklama

Cement73 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nesklamalo... obrazy z brazilskych slamov a pomalý príbeh nestastneho gaya pocas jeho zufalej snahy o dieta bolo prijemným spestrením vecera. ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Anders Berthelsen v roli dánského homosexuálního architekta, který se snaží v Brazílii adoptovat dítě. Dobrý film, stojí za podívání. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sonda do života chudých Brazilců. Thomas se sice chová jako rozmazlený mentál, ale kontrast mastňáckého blahobytného skandinávského životního stylu s živelným brazilským přistupem k životu je docela zajímavý. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama