Reklama

Reklama

Arriya - kámen

(festivalový název)
  • Španělsko Arriya - la piedra (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V malém pohraničním baskickém městečku se několik rodin upsalo sázce, která je vláčí generacemi. Jejich střet, spočívající v soupeření, čí kůň nebo mula bude úspěšnější v tažení těžkého kamene, je zasazen do krutého světa podrazů, dopingu, nenávisti, msty a závisti. Nemilosrdné prostředí jako by uvázalo balvan na krk i nastupující generaci. V atmosféře nesnášenlivosti se zkříží tři mladé životy, tvořící vztahový trojúhelník již od dětství: Peru chodí s Maríou, která bojuje proti zkostnatělým tradicím, a Jone přijíždí ze studií v Paříži na prázdniny, aby jejich vztah zkomplikovala. Zdá se, že žádný z nich nemůže z nekonečného iracionálního boje a ze zkostnatělé minulosti uniknout... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Portrét baskické vesnice posedlé jednou sázkou, bublající antipatií vůči cizím a přetékající vášní. Dějová linka je postavena na komplikovaném romantickém trojúhelníku, který si půjčuje od několika slavných předchůdců. Režisér ovšem zvolil velice nápaditý styl vyprávění, při kterém si čas plyne velice volně, pracuje se s vývojem prostředí i postav jako se symbolem a využívá klasického jižanského temperamentu jako púrostředku k vyvolání emocí. Kamera je laskavým pozorovatelem, který dá vyniknout krásám hereček, 100% prodá přírodní kouzlo venkovského života a trochu na škodu je její (skoro česká) statičnost. Herci si své odvedou - někteří to mají zjednodušené určitou schematičností postav - ale to vše je podřízené symbolice a sdělení filmu. Pro mě ideální obraz evropské produkce - zajímavá, zábavná, se vztahem k lokalitě vzniku a plná nápadů... 90% ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - Mimo soutěž (Arriya - la piedra / ARRIYA - THE STONE / Arriya - kámen) - Film stejně jako téma sázek úplně o ničem... - 5. 7. 2011 - kino Pupp - Karlovy Vary - 1/2 filmu - 25% ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že film mě párkrát uspal, takže sledování nenápadných avšak zásadních změn v časových rovinách tím bylo poměrně zasaženo. Na druhou stranu, kdyby nepostrádal dynamiku a kapku víc alespoň nějaké akce, ke klimbání by nedošlo. :-/ Pro milovníky baskičtiny a tamní kultury určitě ale nepostradatelný film. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Vážně netuším, co si o tomto myslet. Na jednu stranu načančané, umělohmotné, vykonstruované a záměrně líbivé, na druhou stranu symbolicky působivé. Ke konci jsem se dokonce přistihl, že mne to baví. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama