Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když sedmnáctiletá Taylor dostane od matky k narozeninám vlastní počítač, je štěstím bez sebe a s vidinou svobody a nezávislosti se učí proplouvat vodami internetu. Záhy ovšem zjišťuje, že internet s webovými stránkami a online lidmi umí být stejně zákeřný jako moře plné žraloků. Netrvá dlouho a Taylor se musí potýkat s prvním projevy šikany. A to ještě netuší, že věci zdaleka nedošly do extrému.
Film je součástí kampaně "Rally to Delete Digital Drama", jejímž cílem je odstranit šikanu jak na internetu, tak v reálném životě. 5. července 2011 ji ve spolupráci s časopisem Seventeen Magazine odstartovala americká televize ABC Family. (alyssa18)

(více)

Recenze (48)

tery.bill 

všechny recenze uživatele

S původním očekáváním klasické "dysneyovky" u které si odpočinete, díky obsazení Emily, se rozloučíte během první čtvrthodinky filmu a další dělní vás naprosto vtáhne do děje. Osobně jsem po dvaceti minutách přestala časovou linii filmu vnímat. Film řeší problém který se v dnešní době týká spousty lidí, i když v trochu extrémním pojetí (viz. žárlivá nejlepší kamarádka) a byl výborný nápad ho natočit v rámci kampaně. Herecký výkon Emily Osment mě zde velmi mile překvapil. Čtyři hvězdičky. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracované, Emily Osment příjemně překvapila, byla přirozená... Takových filmů by se mělo točit víc. Skoro polovinu jsem probrečela. Bylo to opravdu silný. Kdo nezažil šikanu, ať už klasickou nebo kyber, nikdy nepochopí. Happy end na konci byl po tom dramatu pro diváka na místě, ikdyž v reálu to asi takhle jednoduchý není. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

No takže ze začátku jsem si říkala, co do háje je tohle...a měla jsem chut to vážně vypnout, ale potom se to trochu zlepšilo. No prostě si myslím, že celá ta zápletka s internetem je trochu přitažená za vlasy- vytahaná do extrémů ( ve všech směrech) aby to působilo so nejemotivněji...Taky ta zápletka se "školní královnou" která všechny šikanuje a na konci jí stačí říct "tytyty už to nedělej" a najednou se proti ní všichni postaví- to je prostě už trochu moc. Ale na druhou stranu, herecké výkony jsou skvělé- a to jsem opravdu nečekala. Takže i přes to, že to bylo vyhecované jsem jim to vlastně i věřila. Hudba je taky opravdu dobrá- málokdy se stane, že se mi hudba takhle hodí k filmu. A nakonec- chtěla bych takovou mámu jako má Taylor, která za vás bude bojovat at se děje cokoli. ( I když ta část se zákonem, je už taky trochu moc- prostě mi to do příběhu nesedí). ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je hrozně fajn, že se o takové záležitosti často mluví a méně lidí pak napadne jiným otravovat život. Problém je, že jsem z filmu cítila nátlak, který nebyl ani trochu příjemný. Myslím, že bych se chovala úplně jinak než hlavní postava. Po prvním problému na online síti bych si smazala profil a nechala věci tak jako byly předtím. Každému kdo šikanuje asi trochu uchází před očima, že tímto tak trochu vypovídá sám o sobě (o svých komplexech a špatných zkušenostech). Pro mě je každý takový tyran(byť třeba zrovna na online síti) je naprostou nickou, ale slečna co hrála Taylor maličko přestřelila se svou reakcí. Chápu, že je to hrozné lákadlo psát si s nějakým hezounem na síti a myslet si, že jste spřízněné duše, ale člověk musí trochu pochopit, že věci, které byly jím vytvořené podobně jako pomáhají usnadnit komunikaci nebo nákupy atd..umí taky pěkně uškodit. Takže mi přišlo, že jsem celý film tušila nějakou zradu a již v polovině jsem nemohla přijít na to o čem ten film dále bude. Konec mi spíše přišel jako, že najednou se do života všech vrátily sluneční paprsky a všechno je nádherné a růžové a všichni musíme stát za svým a pomáhat si! To se nestane. Ale pokus dobrý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmy o šikaně (Ben X, Klass) mám rád, protože je to nejenže stále a pořád aktuální téma, ale často mívají jakousi scénáristickou hloubku, kterou tenhle snímek tak trochu postrádá. Víceméně jde o lehce podanou žánrovku spíše pro mladší diváky - zejména díky nekonečným návalům moralizování, bez kterého se film mohl klidně obejít. Stejně tak typicky americký happy end se k tomu též nehodil, ale budiž, přeci jen to bylo točeno pro ABC Family. Jeden z důvodů, proč jsem si film pustil bylo herecké obsazení. Samé neznámé mladé tváře, na holky se fakt dobře koukalo (možná až moc dobře, čímž trochu trpěla uvěřitelnost - zpravidla tak dobře vypadající baby šikanované nejsou) a herecky to bylo dost dobré. Ale jak už jsem řekl samotný scénář je úplně obyčejný a schématický. Filmová moralitka v ryze americkém provedení. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama