Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Siri69 

všechny recenze uživatele

První scéna mě dost nabudila, poté následoval chvílemi napínavý a chvílemi táhlý přůběh filmu. Ovšem závěrečná dvacetiminutovka mě doslova dostala, takže z prvoplánových tří hvězdiček se staly čtyři... Yelchin už od pohledu vypadá jako 'podivín', takže do hlavní role zapadl parádně. Rozhodně nečekejte žádnou velkou jízdu se super trikama. Je to spíše malý nenápadný film, který se méně náročným fanouškům tohoto žánru bude určitě líbit. 3,5* ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná nenáročná jednohubka, která nijak závratně nenadchne, ale ani neurazí. Skvělé je, jak postavy berou veškeré nadpřirozeno a hrozící nebezpečí se zdravým nadhledem. Zápletka (ale hlavně její vyústění) je průhledná a jednoduše chabá, ale zase to má grády od první minuty. Dialogy bohužel docela nezáživné, ale Yelchin a Dafoe hrají hodně slušně. Zato Addison Timlin je jaksi prkenná (ale pěkná). Pro mě je Odd Thomas docela příjemným překvapením za solidní 3* ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

V Pico Mundo sa usadili príšery a to veští, že sa tam stane niečo zlé. Zabrániť katastrofe sa snaží sympaťák Yelchin spolu s krásnou Adisson, ktorá mu nie je ľahostajná. Žiaľ, všetko zaujímavé sa udeje v prvých desiatich minútach, po ktorých film spadá do klišovitých zápletiek a odhalení, ktoré navyše ani nie sú zručne podané a film som dopozeral len so zotrvačnosti. Nebyť zaujímavej postavy Odda Thomasa, ktorého Yelchin zvládol na jedničku, idem s hodnotením nižšie. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Ale jujky, dívčinka prodává kopečky zmrzlinky a u toho přes handsfree instruuje chlapečka, kterej je mimochodem děsně neohroženej, aby našel mrtvolu chlapa s nevtipnou přezdívkou a zjistil, že byl fanouškem P.O.D. Podkresleno druhořadými efekty, herci béčkovější než sám film...až při přečtení profilu filmu mi to docvaklo. On to fakt napsal Koontz. No tak jakože to je pak prostě jasný. Četla jsem od něj jen jednu knížku sice (víc jsem nedala), ale ten lacinej styl se přesně shoduje. koontz neni dobrej vypravěč a navíc děsně splácává a očividně má nějakou posedlost pekelnými stvořeními lezoucími z pekelných bran. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, jejíž největší problém je ten, že se podle mě za celou dobu tvůrci nerozhodli, do jaké žánrové skupiny budou film vlastně směřovat a pravdou je, že jen velmi málo filmům se podaří být skutečně dobrými, když se označují za multižánrové. Takže co tu všechno máme. Horor díky přítomnosti laciných duchů mrtvých, fantasy, neboť tu máme i laciné duchy hodné, thriller, neboť se tvůrci pokoušejí o nepůsobivé napětí, drama, neboť tu máme spousty rádoby funkčních emocí a nechtěně vtipných vypjatých situací, romantika, neboť většina postav neustále s někým nesoudně laškují a koketují, o ústřední dvojici pak ani nemluvě, to jsou „růžové střevíčky“ jak vystřižené, a nakonec tu máme žánr komedie, neboť celé je to takové veselé, hravé, odvázané, prostě vše, jen ne branné seriózně. Navíc je to celé prezentováno a pojato jako strašně „cool a free“ podívaná, což se sem nehodilo už vůbec, no prostě kočkopes jako prase. Samotná zápletka přitom ale není úplně marná, jen jí zkrátka naprosto destrukčním stylem podkopává nohy ono zmiňované multižánrové zpracování, ale v jednotlivostech to chvílemi poměrně fungovalo, a třeba úplně závěrečný dojemný zvrat mě docela dostal, jako celek ovšem ani náhodou, nehledě na to, že tu nezafungovali ani věci jako napětí, či atmosféra a ani Anton Yelchin zrovna v této hlavní roli úplně nepůsobil dvakrát přesvědčivě. Nicméně, abych nebyl úplnej prudér, jako rozverná jednohubka se to vydržet dá. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama