Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Stephen Sommers dokáže natočit tu správně oddechovou jednohubku z každé blbiny. I ze svého malinko děravého a stoprocentně předvídatelného scénáře totiž dokázal vytřískat slušně odsýpající zábavu, kterou táhne za každé situace vpřed sympatický Anton Yelchin. Jen škoda malé rozpočtu, ty efekty místy opravdu bolely. A chci více filmů s Addison Timlin.70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hodne chaba bachorka s este slabsimi hercami, znaziaca sa o nejake to mystery. Vsetky pokusy vsak stoja za nic, kedze som ani len dialogy nemohol brat vazne. Nefungovalo, ani ked som to bral ako parodiu. Vziat ustrednu myslienku a prepracovat to vo vaznom a temnejsom duchu, mohlo by to byt celkom suce. Takto to bola len otrava. A co ma prekvapilo, dost nemilo, ze i herec ako Dafoe vzal rolu v niecom takomto. Neodporucam. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukáno a můžu říct že tenhle film dává do kapsy většinu filmů co jsem viděl v roce 2013-2014. Původně jsem ho ani vidět nechtěl Sommers mě trochu zklamal G.I. Joe. Takže jsem do dalšího jeho filmu nechtěl jít, nakonec jsem to ale viděl v nějaké slevě za pár drobných tak jsem si řekl že si to koupím, no a po půl roce jsem to konečně zkoukl. Příběh i když je okopčený ze 6 smyslu a hlavně Jacksonovými Přízraky, tak přidává pár zajímavých nápadů. Třeba se mi hodně líbily ti duchové co byly u lidí co měly umřít. Konec je sice klišé ale to přidávání snad 50 padouchů na konci bylo slušné, jediné co si mohl režisér odpustit je konec který prostě se snažil hrát na city ale takovouhle formou mu to nemůže vyjít. Potěšila mě pidirole Vosloo AKA Mumie. Co musím pochválit maximílně je hudba která je výborná. Chtěl bych dát sice 5* už jen za to překvapení ale to bych asi i nadhodnotil. Ale i tak se u mě jedné o parádní film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama