Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Přesně takto odlehčený film jsem potřeboval! Tušil jsem v něm od začátku potenciál, dobře tedy, že jsem se řídil touto intuicí, páč kdybych se měl nechat vést uvedenými žánry "mysteriózní/thriller", pak bych si jej dnes večer určitě nepustil. Vězte tedy, že jsou zde v ještě větší míře zastoupeny škatule "komedie a horor" a se zhlédnutím určitě neváhejte! 75% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi zbytecny tady vyrvavat, ze Sommers leti do hajzlu a zacina tocit direct-to-dvd, jednak proto, ze tenhle film je precejen vyssi level a taky proto, ze se mi to libilo. Jasne, rozpocet asi nebyl nejvetsi, takze triky nejsou uplne vymazleny a v hlavni roli tu neni zadna superhvezda, nicmene Yelchin je presne tak divnej a neokoukanej, jak tahle role vyzadovala a tudiz je v ni skvelej. Jinak pribeh je takova akcnejsi a komictejsi variace na Proroctvi z temnot, takze neni nouze o slusnou atmosferu, nejaky ty prisery a mrtvoly, sem tam nakou akci a hororovejsi nebo komedialnejsi scenku. Proste takovej prijemnej film na jedno skouknuti. Ja jsem spokojenej. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film trošku strádal na rozpočtu, ale dohnal to zajímavým námětem, braným s hodně velkou nadsázkou, ale přece dost osobitě. Zápletka se mi zdála braná dost hopem na to, že stopáž padla na 100 minut (což se vůbec nezdálo vzhledem k míře zábavnosti). Člověk se zde kupodivu občas i lekne. A to nemluvím ani o zakončení dodávajícím na emocích. Celkově, zajímavý snímek, který je trochu rozpačitý a mixuje vše možné - od náznaků komedie, přes horor a krimi. 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama