Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

jprmusic 

všechny recenze uživatele

To je pořád Taken 1, Taken 2, Bourne ..... Jako kdyby žádné podobné filmy nikdy předtím nebyly. Aaron se mi docela líbil, ale nejsem moc objektivní, protože mě se líbil skoro všude. Scénář je bohužel tak fádní, že to ani Eckhart nezachrání. A protože Olga je na ozdobu a dcerka je příšerná, podruhé to vidět nemusím. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tento film sa zviezol na vlne úspešnej šablóny o bývalom agentovi, ktorému vo výslužbe niekto ohrozí život, respektíve život jeho rodiny. Nemal som príliš veľké očakávania a tak som bol o to príjemnejšie prekvapený. Zápletka bola zaujímavá, Ben Logan sa správal logicky a chladne, tak ako sa od bývalého agenta CIA očakáva, ale na druhú stranu som mu uveril aj jeho rodinnejšiu stránku, ktorá ma vyslovene neotravovala, ako sa to občas stáva. Čím väčšia sa konšpirácia na pozadí celej zápletky stávala, tím sa tento film stával neprehľadnejší, ale nebolo to nič tragické. Scén ktoré fungovali tu bolo naozaj neúrekom a bol som spokojný aj s trošku skromnejším, ale o to uveriteľnejším finále. Film výraznejšie nevystúpil z radu a porovnávanie s 96 hodín by asi neustál, ale bol som spokojný. 60% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film nedostal šikovnějšího režiséra, a hlavně kameramana, který by něco s tak vizuálně nabitou Belgií udělal, třeba by si pohrál se světly, místo detailů by šel do celků a vůbec vytvořil nějakou zajímavou atmosféru. Potenciál to má, některé věci jsou zručně natočené, ve střední části se opět koná tradiční nuda a dotazy typu, jak to mohli vědět, jak on to mohl vědět apod., ale celkově to skutečně nebylo až tak špatné. Dokonce, ačkoliv jsem se toho bál, i ta dospívající dcera nepřehrává a není spíše na obtíž, zápletka se docela dá pochopit (ačkoliv jsem čekal, že se někde vyklube z někoho dvojitý agent, ale to už bych asi chtěl moc), dokonce je tu jemné rýpání do amerických praktik rozdmýchávat občanské nepokoje za účelem výdělku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli sympatickému a výraznému Aaronu Eckhartovi bych rád tuto podívanou hodnotil alespoň průměrnými třemi *, ale z mnoha důvodů to prostě nemohu udělat, každopádně tenhle sympaťák se tu vážně snaží a rozhodně je tím nejvýraznějším prvkem celého filmu. Ten problém je především v zápletce, které jistě nelze vytknout spád, ten je vážně výborný, nehledě na to, že nejspíš navíc zabránil ještě větší kritice smysluplnosti celého filmu, kdy mi jde tedy ale především o to, že pokud se vrhnu na ryze akční jízdu, s předem jasnými pravidly, vývojem a samozřejmě i vyústěním, tak se budu sakra soustředit právě jen a především na co nejvíce strhující tempo, efekty, akci a klidně i kýčovité hrdinské kecičky s tunou tuctovostí, jen když to vše ale hlavně bude působit cool a že to má koule, ale nebudu tam místo toho srát tuny zbytečných, naprosto nepodstatných postav a snažit se o co nejkomplikovaněji zpracovnou zápletku, když je stejně i tak naprosto jednoduchá a přímočará. Já toto „oživení“ prostě neberu, akční jízda má být nenáročná a efektní, a cokoliv jiného, s rádoby chytrou přidanou hodnotou, pak působí většinou stejně už jen jako rušivý element, což se zde potvrdilo více než vrchovatě. Co se každopádně týče dalších ohledů, atmosféra působí poměrně dobře, možná mohla být jen o něco syrovější, akce hodně fajn, tam nemám problém, snad jen že jí mohlo být víc, místo všech těch keců okolo, napětí nic moc a po emoční stránce to také zrovna tvůrci nevytrhli. Celkově se tak sice určitě nejedná o nějaký vyložený průser, nicméně kvůli opravdu hrozivě zbytečnému tvůrčímu přetaktizování zápletky nepůsobí Agent na útěku potřebným zábavným dojmem. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Logan (Aaron Eckhart), bývalý agent CIA, se po smrti své ženy musí postarat o svoji dceru Amy (Liana Liberato). Společně žijí v Belgii, kde Ben pracuje pro firmu vyvíjející trezory a zabezpečení. Jednoho dne se ale zdrží s dcerou v nemocnici, a druhý den zjišťuje, že všichni jeho spolupracovníci jsou mrtví a firma je vyklizena. Než se stihne vzpamatovat je i on s Amy napaden zabijákem, a jen předchozí výcvik u CIA mu umožní přežít. Aby sebe i svoji dceru zachránil, bude se muset sám vydat do boje proti svým bývalým zaměstnavatelům a odhalit celé spiknutí... Takovéto filmy (sám proti všem) mám rád, a ať už to bylo 96 hodin, Bournova x-logie či třeba právě Expatriate, vždycky se u tohoto typu filmu skvěle bavím. Expatriate je z výše zmiňovaných nejhorší, a musím říct, že je to hlavně z důvodu role Aarona Eckharta. Co jsem obdivoval na Liamu Neesonovi nebo Mattu Damonovi, to bohužel Eckhartovi tentokrát chybí. Možná bych ho ještě bral jako bývalého agenta, ale starostlivého otce jsem mu nevěřil ani chviličku. Ani zbytek hereckého obsazení nijak nevyčníval, a snad jen na Olgu Kurylenko se dalo dívat (ale to nikoliv kvůli nějakému velkému herectví, ale jen proto že jí to prostě sluší). Pobavila (hvězdička nahoru) mne poslední scéna, jak se elegantně Eckhart zbavil všech padouchů (omlouvám se za prozrazení, ale předpokládám, že nikdo nečekal, že by kladný hrdina svůj boj nevyhrál).... ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)

Reklama

Reklama