Reklama

Reklama

Na konci Ruska

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režijní debut mladého polského dokumentaristy Michała Marczaka, oceněný na festivalu Hot Docs, nás zavede až na samotnou hranici severního Ruska. Nedaleko Severního ledového oceánu, v místě vzdáleném stovky kilometrů od nejbližšího obydlí, stále funguje jedna z posledních pohraničních stanic, kterou obývá skupina pěti vysloužilých vojáků. A právě sem směřují kroky devatenáctiletého brance Alexeje. I přes zjevnou absurditu střežení této hranice, kterou by mohl chtít omylem překročit maximálně lední medvěd, vojáci neustávají v plnění každodenních povinností. Vyjukaný Alexej je tak zasvěcen nejen do práce pohraničníka, ale také do nezbytných rituálů nutných k přežití v zasněžené pustině. Vizuálně vytříbený snímek nabízí skrze portréty jednotlivých vojáků i jejich vzájemné soužití zajímavou sondu do tak těžko uchopitelné „ruské duše“. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů (Koniec Rosji / AT THE EDGE OF RUSSIA / Na konci Ruska) ()

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

46. MFFKV - nemůžu si pomoct, ale mně to vůbec nepřišlo jako dokument, ale naopak, že je to do posledního pohybu vločky hraný. I režisér na projekci nevypadal, že strávil na sibiři půl roku a vypil 200 (??) lahví vodky, nebo kolik to řikal ()

W i K i 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k současným problémům v ruské armádě, kde je i nyní vojenská služba povinná mě osobně tento film přijde jako kdyby ho platila samotna ruská armáda. Nenašel jsem něm nic co by nějakým způsobem kazilo dojem z vojenské služby kdesi na severní ruské hranici. Nechci tím samozřejmě říct, že například šikana kypí všude, ale prostě jsem čekal nějakou dramatičtější zápletku. Možná jako dokument bych tento film ocenil víc. (KVIFF 2011) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V době promítání jsem na festivalu v Karlových varech byl, ale film zřejmě prošvihl. Chlapská pospolitost různých typů. Působí dost ztracenecky jako svérázi a samorosti. Zřejmě dost pijících. Můžeme se jen domnívat jakou mají motivaci, že zde na větrné hůrce jsou. Peníze to asi nebudou. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama