Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích snižuje hlavně fakt, že jsou zde naprosto černobílé postavy. Co tímhle chtěl Clark říct jsem tak nějak pochopil a neříkám, že některé charaktery mladých má přečtené, bohužel se zřejmě stýkal jen s blbečky. Totiž není zde nikdo vyloženě kladný nebo někdo, kdo by se snažil o víc a to sorry, nevím, jestli takhle ztratil víru v dnešní mládež (kterou nechci obhajovat, vlastně k ní stále patřím a proto vím, jak to alespoň u nás chodí/chodilo) anebo prostě nikoho jiného z tehdejších mladých neznal, nevím. Co vím je, že tohle si už určitě nebudu chtít nikdy pustit. 40 %. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to na videokazetě za Trainspottingem. Myslím, že docela trefně. Viděl jsem to, stejně jako právě Trainspotting, nesčíselněkrát. Je to opravdu sakra poctivá sonda do života mladejch lidí, pohybujících se v určitejch skupinách, podobně jako Human Traffic, jen prostě z úplně jinýho pohledu. Taky tady jde ještě o dost mladší blbečky. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dva veľké hendikepy pri pozeraní tohto filmu - 1., český dabing, ktorý bol otrasný... a po 2., škoda, že už nemám tak 14-15 rokov, možno by som to ocenila viac, ale teraz... Škoda, dosť som sa tešila, ale tie plytké a neinteligentné dialógy boli fakt biedne, a o väčšine hereckých výkonov ani nevravím. Samé bla, bla, bla, panna, šukať, tráva, šukať, wuaaaaw, bla, bla, blaaa.... A podľa obalu by si človek myslel, že toho skate-ovania tam bude viac, tak to ma sklamalo asi najviac... ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

A co děti? Mají si kde hrát? - Co já vím, kde si teď ti mí drobečkové hrajou? Hlavně že nezlobí. ... a že je nevidím.... a kdyby náhodou někde vyvedly občas nějakou tu klukovinu, tak ať o tom raději nevím... a vlastně... ať raději ani nejsem u toho, ať ty vylomeniny nedělají s mými končetinami ... a vlastně svůj život mám taky ještě pořád rád... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

America's sweethearts aneb život amerických teenagerů v praxi. Překvapivě drsný pohled na jejich život, soužití, přežívání a trávení volných chvil. Leo Fitzpatrick ve své první roli ihned dokázal, že se pro herectví narodil. Škoda, že si poté herectví znechutil a objevoval se na plátně stále méně často. Jeho postava Telly - lhostejný, sexuální deviant a pedofilní smrad - je zahrána s takovým přesvědčením a zaujetím, až z toho běhá mráz po zádech. Celý příběh se odehrává během jednoho dne Tellyho života a že se toho stane požehnaně, taková je prostě Amerika. Země neomezených možností. Jsem rád, že jsem nemusel vyrůstat právě tam. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Mia Kirshner byla původně obsazena jako Jennie, ale nakonec roli převzala Chloë Sevigny. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Jedním z oficiálních jezdců skateboardingové stáje ZOO YORK byl v době natáčení i Harold Hunter, který si ve filmu zahrál jednu z výraznějších postav Harolda, kamaráda Caspera (Justin Pierce). Ve filmu skejtoval ve Washington Square Parku, kouřil marihuanu a pokřikoval na kolemjdoucí gaye. Známá je také jeho scéna v bazénu. Ještě než si zahrál v KIDS, byl již známý a ve skateboardové scéně byl někdo. Jeho sponzorem byla tehdy značka Zoo York. Žil v East Village v New Yorku a už v roce 1989 o něm vyšel článek v časopise Thrasher. Ještě před KIDS si zahrál v televizním seriálu Miami Ink (od r. 2005), kde ho tetuje známý tatér Chris Garver. Na horní část paže si nechal Harold vytetovat World Trade Center se skejťákem skákajícím mezi dvojčaty a nápisem Sk-8 or Die.  Když mu bylo 31 let, předávkoval se kokainem a zemřel na zástavu srdce. Pohřben je v Bronxu. Na jeho počest byla založena nadace Harold Hunter Foundation, která podporuje děti zajímající se o skateboarding. (mchnk)
  • Justin Pierce, který hrál Caspera, si během natáčení zlomil zápěstí. (ČSFD)

Reklama

Reklama